Terug naar 5x fotografie-inspiratie door de lens van iCreate-redacteur Terry
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5x fotografie-inspiratie door de lens van iCreate-redacteur Terry

Door Terry Stooker15 juli 2019 09:253 min. leestijd0

Een week na regio zuid, heeft nu ook het noordelijke deel van Nederland zomervakantie. Wat te doen met al die vrije tijd? Voor mij is het antwoord simpel en – niet geheel toevallig – het tweede thema van de iCreate Zomerweken: Fotografie. Ik ben echt zo iemand die zijn vakantie meekrijgt via de lens van zijn camera. En dan bij thuiskomst er pas achter komt wat voor moois ik allemaal gezien heb … Hoe dan ook, als aftrap van de tweede iCreate Zomerweek beschrijf ik vijf van mijn inspiratiebronnen.

Tijdschrift: N-Photo

N-Photo

Toegegeven, de camera op de iPhone is in de loop der jaren echt supergoed geworden. Maar laten we eerlijk zijn, deze zal nooit een goede spiegelreflexcamera kunnen vervangen. Zelfs mijn Nikon D3400, wat eigenlijk een instapper is, schiet met een degelijke lens betere plaatjes. Waarom Nikon? Deels omdat dit nou eenmaal het eerste cameramerk is dat ik ooit in handen heb gehad, deels vanwege het magazine N-Photo dat ik graag lees. Dit onafhankelijke maandblad legt de focus niet op een type fotograaf, maar op het cameramerk. Zo vind ik altijd de handigste tips en trucs, waar ik als Nikon-gebruiker echt iets mee kan. En het fijne is dat dit magazine te lezen is via tijdschriftendienst Readly. Nu in de zomer kost 2 maanden Readly €0,99. Een stuk goedkoper dan het magazine los kopen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Podcast: The Art of Photography :: Off Camera

The Art of Photography

Podcasts zijn ideaal voor het dagelijkse woon-werkverkeer, maar kun je ook prima opzetten tijdens een lange (vlieg)reis. Wat fotografie-podcasts betreft is er geen betere dan The Art of Photography, en dan met name de Off Camera-serie. Ted Forbes is gespecialiseerd in architectuur- en portretfotografie, maar wijdt graag uit over uiteenlopende zaken. Van productreviews, tot compositie, tot de voor- en nadelen van analoge en digitale fotografie. Zijn podcasts zitten vol met nuttige informatie. Te luisteren via iTunes en de Podcasts-app.

Serie: Our Planet

Naast lezen en luisteren, speelt zien een minstens zo grote rol bij het opborrelen van inspiratie. Hoewel Our Planet technisch gezien natuurlijk film is, leer je wel degelijk veel van de interessante camerastandpunten en het doeltreffend gebruik van scherptediepte. Aan elkaar gepraat door de legendarische David Attenborough, komen de indrukwekkendste beelden voorbij. De natuur is een plaatje, dat ik hopelijk ooit nog eens net zo mooi vastleg als professionele fotografen.

Film: The Secret Life of Walter Mitty

In het verlengde van Our Planet, kan ik iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in fotografie of cinematografie van harte de film The Secret Life of Walter Mitty aanbevelen. Niet alleen gaat deze film over de zoektocht naar een legendarische natuurfotograaf, de reis van de dagdromende Walter Mitty (gespeeld door Ben Stiller) is werkelijk prachtig in beeld gebracht. Na het zien van de film is het moeilijk te weerstaan om direct een ticket naar IJsland te boeken. Om daar vervolgens het adembenemende landschap vast te leggen. In ruim 2600 foto’s, in mijn geval … 

Tijdschrift: Rotor Drone

Rotor Drone

Door de hierboven genoemde serie en film – en mijn recente reis naar IJsland – ontkom ik er bijna niet meer aan. Ik moet en zal een drone aanschaffen. Perfect om landschappen vanuit een ander perspectief op de gevoelige plaat te zetten. Maar voordat ik tot aanschaf overga, wil ik me eerst wat meer verdiepen. Dat doe ik met Rotor Drone. Dit magazine is net als N-Photo beschikbaar via Readly en richt zich specifiek op drone-fotografie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar