Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

5 iPhone-tips om een lange vliegreis te overleven

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone tips vliegreis


Lees verder na de advertentie

Een vakantie gaat bijna niet zonder een lange zit in de auto of op het vliegveld. Saai? Niet meer! Met je iPhone of iPad valt er genoeg te bekijken, luisteren, gamen en lezen – en alles kun je offline opslaan. Met de volgende vijf tips heb je altijd vermaak op vakantie, óók als je zonder internet zit.

1. Stop 4000 tijdschriften in je koffer

Je vakantie is het ideale moment om tijdschriften te lezen – je zou je koffer helemaal vol willen stoppen met leuk vakantieleesvoer. Toch hoeft dat niet, want met Readly heb je 4138 tijdschriften (waaronder honderden Nederlandse titels) op je iPhone, iPad en Mac.

Leuk is dat je met één account tot vijf verschillende profielen aanmaakt, die je op vijf verschillende apparaten kunt gebruiken. Zo is er niet alleen leuk leesvoer voor jou, maar maak je ook de rest van het gezin blij. Een ander voordeel van Readly is dat de magazines in alle landen te lezen zijn. Kom je bepakt en bezakt aan op je vakantieadres, dan heb je toegang tot dezelfde titels als in Nederland. Verder kun je je favoriete tijdschriften vooraf downloaden; zo lees je ze ook zonder internetverbinding.

Met de huidige zomeractie kost Readly in de eerste twee maanden maar € 0,99. Daarna betaal je maandelijks € 9,99.

2. Zorg dat je op Netflix kunt bingen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bij Netflix zijn geselecteerde series en films beschikbaar om te downloaden, zodat je ze op vakantie bekijkt zonder internet. Je vindt de titels op je iOS-apparaat via de sectie ‘Downloads’. Tik voordat je vertrekt en wél wifi hebt bij films en afleveringen van series op het Download-icoon, zodat er genoeg is om te bingen.

3. Installeer wat verslavende games

Bij een onverwachte vertraging of file is een spelletje ideaal om de tijd te doden. Installeer vooraf wat leuke games die bij voorkeur ook offline te spelen zijn, dan weet je zeker dat je je niet hoeft te vervelen. Een paar suggesties? Drop Flin, Smash Hit, Darts of Fury, Train Taxi, Ball Paint, Asphalt 9: Legends en Color Bump 3D zijn gratis én ver-sla-vend.

4. Download alvast je muziek

Ook albums en afspeellijsten van Apple Music en Spotify kun je beluisteren zonder internetverbinding. Om muziek van Apple Music offline te kunnen luisteren, tik je achter een liedje op het wolkje om een nummer te downloaden. Bij Spotify activeer je de schakelaar achter ‘Downloaden’.

5. Kies een paar leuke boeken uit

Voor nog meer leuk leesvoer open je ook de iOS-app boeken. Hier vind je enorm veel e-books – waaronder ook gratis boeken. Zo kun je op vakantie lekker lezen, zonder dat je boeken hoeft mee te sjouwen.

Offline op vakantie

Steeds meer Nederlanders zorgen dat ze ook digitaal tot rust komen tijdens de vakantie, door internet uit te zetten. Toch kun je ook dan dus blijven genieten van Netflix-series, digitale tijdschriften en Spotify, aangezien de content te downloaden is voor offline gebruik. En we herhalen het nog maar even: die onbeperkte toegang tot 4138 tijdschriften krijg je nu in de eerste twee maanden voor maar 0,99 cent. Snel even profiteren van die zomeractie van Readly, dus.