Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Dit zijn dé 5 must-have gadgets voor de mooiste foto’s van jouw kerstdiner

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent naast een feestelijk huis ook lekker, goed en veel eten en drinken. iCreate heeft samen met Kamera Express 5 handige must-have gadgets voor je op een rij gezet die ervoor zorgen dat jij je gerechten grandioos op de gevoelige plaat vastlegt tijdens de feestdagen.

1. Een reflectiescherm

Een reflectiescherm zorgt ervoor dat je onderwerp goed belicht wordt. Reflectieschermen kun je gebruiken om verschillende lichtbronnen mee te sturen, tegen te houden of te weerspiegelen. Of het nu gaat om natuurlijk daglicht, licht van de zon of van (studio)lampen. Met de perfecte belichting komen ook de mooiste details van je gerecht perfect uit de verf. De schermen zijn vaak opvouwbaar, rond of ovaal. Je pakt hem er dus in een handomdraai bij wanneer je bezig bent in de keuken. Bekijk hier goede reflectiescherm.

2. Mooi glaswerk en servies

Food-fotografie gaat natuurlijk verder dan eten alleen. Het vastleggen van eten en drinken kun je beschouwen als een vak op zich. Ook servies en glaswerk zijn dus belangrijke dingen om over na te denken. Drankjes en gerechten komen in de horeca altijd in de meest gekke glazen of borden op tafel. Dus tijd om te shoppen of te speuren in je keukenkastjes.


kooptip

Ben je een echt liefhebber van koffie? Dan is het belangrijk om na te denken welke type mokken je nodig hebt. Want niet elke koffie doe je in hetzelfde glas. Een espresso vraagt om heel ander glas dan een flat white of een ijskoffie.

Ook bij cocktails en frisdrank zal je diversiteit in je glaswerk willen tijdens het fotograferen. Dus ga op onderzoek uit en haal in huis wat jij denkt nodig te hebben. Tip: doe het onderzoek in de praktijk, veel gezelliger dan thuis achter de computer! We hebben ook nog meer tips voor het vastleggen van drankjes.

3. Een grijskaart

De witbalans is ontzettend belangrijk bij food-fotografie. Je wilt natuurlijk wel dat de ingrediënten die je gebruikt voor je foto’s hun echte kleur behouden en helemaal tot hun recht komen. Wanneer je een foto maakt met de grijskaart in het beeld van de camera, bepaal je de juiste witbalans voor de foto’s die je wilt maken. Het is belangrijk dat de kaart dezelfde belichting als het eten heeft, en er geen schaduwen over de kaart heen vallen. Op die manier zorg je ervoor dat je mensen aan het watertanden krijgt met jouw foodfoto’s. Hier bekijk je alle grijskaarten.

4. Een mooie studio-achtergrond

Een studio achtergrond geeft een foto meer sfeer en legt de nadruk op een specifiek onderwerp. Voor food-fotografie is dat natuurlijk ideaal, want je wil dat alle aandacht naar het eten gaat. Ook zorgt een studio-achtergrond ervoor dat het gemakkelijker wordt om je foto’s na te bewerken. Daarnaast is een achtergronddoek een manier om uniformiteit in je creaties te bewaken. Wanneer je meerdere foto’s van verschillende gerechten of ingrediënten maakt en de achtergrond steeds hetzelfde is, zorgt dat voor herkenbaarheid en een focus op je onderwerp. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende kleuren en materialen. Denk daarbij aan papieren doeken of textiel. Die was je eenvoudig uit na een dagje kokerellen.

5. Een macro-lens

In feite kun je natuurlijk met allerlei gereedschappen aan de slag als je eten gaat fotograferen. Maar wanneer je het echt professioneel aan wil pakken, is een macro-lens een absolute aanrader. Een foodfoto waar je écht trek van krijgt, is namelijk vaak ontzettend gedetailleerd. Deze beschikken over een bijzonder korte scherpstelafstand waardoor het mogelijk is om je onderwerp heel dichtbij te halen. Zo wordt gedetailleerd en ingezoomd fotograferen een stuk gemakkelijker. Dat levert gegarandeerd plaatjes op waar je van gaat watertanden! Op zoek naar de perfecte macro-lens voor jou? Dit zijn de beste macro-lensen.

Dit artikel is een samenwerking met Kamera Express.