Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

27-inch iMac met i3-, i5- of i7-processor?

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Gegadigden voor een iMac met groot display overwegen vanzelfsprekend de nieuwe 27-inch iMac met i3-, i5- of i7-processor. We weten het prijsverschil, maar hoeveel is het snelheidsverschil nou helemaal?

De prijzen van de 27-inch iMacs lopen behoorlijk uiteen. Vanaf € 1699 ben je de trotse bezitter van zo’n prachtige 27-inch Apple-desktop, maar je kunt ook € 2178 aftikken voor het duurste model. Wat is verstandig?

Verstandig
Staar je niet blind op de gigahertzen van de processors. De i3 lijkt met 3,2 GHz de aanvoerder van de kudde, terwijl de i5 en i7 met respectievelijk 2,8 GHz en 2,93 GHz toch echt beter presteren.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Waar ga jij de iMac voor gebruiken? Ik heb er zelf eentje van de vorige generatie en die kan mij prima bijbenen. De i3-versie is zelfs 20 procent sneller dan mijn machine. Afhankelijk van je gebruik kun je dus meer dan voldoende hebben aan de € 1699 kostende iMac met i3-processor.

Waar voor je geld
Toch krijg met de i7-iMac het meeste waar voor je geld. Deze desktop mag dan 500 euro duurder zijn dan de i3-variant, hij is wel bijna dubbel zo snel. Dit weten we dankzij de uitgebreide review op AppleInsider.com. De meerprijs voor iMac met i5-processor is ook goed te praten. Hij is 20 procent duurder dan de i3-versie, maar ook 40 procent sneller.

Om samen te vatten: Maak de stap van i3- naar i5-processor en de iMac wordt bijna de helft sneller, kies je voor de i7-proccesor, dan is de iMac bijna twee keer zo snel.

Welke nieuwe iMac heb jij besteld?