Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuwe 23-inch iMac en 11-inch iPad verschijnen nog in 2020’

Auteur: Sven Lamers
4 reacties
iMac 2019


Lees verder na de advertentie

Vrijwel alle Apple-producten krijgen om de paar jaar een grondige update met een nieuw design. De MacBook Pro kreeg bijvoorbeeld voor het laatst in 2016 een redesign en de iPhone in 2017. Alleen de iMac heeft nog steeds het bekende gezicht dat we al sinds de zevende generatie uit 2012 kennen. Sommigen zouden zelfs zeggen dat de grote lijnen van het huidige iMac-design nog uit 2009 stammen, toen was Apple’s desktopcomputer alleen wat dikker. Als je de laatste geruchten mag geloven, dan komt er dit jaar eindelijk verandering in het iMac-design. Er is namelijk sprake van een nieuw model met 23-inch scherm. Daarnaast lijkt er bij Apple ook een nieuwe 11-inch iPad in de pijplijn te zitten.

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

iMac 23-inch

Het gerucht is afkomstig van China Times, een bron met waarschijnlijk goede contacten binnen de productieketens van Apple. Behalve het nieuwe schermformaat is er niet veel bekend, maar dat hoeft ook niet. Zo’n 23-inch betekent namelijk dat Apple sowieso iets met uiterlijk van de iMac moet doen – op z’n minst verdwijnen de dikke randen rondom het scherm van de iMac aan de voorkant. Voeg daar de nieuwste processor van Intel en een krachtige grafische kaart van AMD aan toe, en je krijgt een compleet vernieuwde iMac. Naar verluidt gaat de nieuwe iMac in het derde kwartaal in productie en wordt die in het vierde kwartaal gepresenteerd. Eind oktober, begin november is volgens ons een aannemelijke tijd.

iPad 11-inch

Uit hetzelfde rapport van China Times stamt ook het gerucht over een goedkopere iPad Air met een scherm van ‘bijna 11-inch’. Of het om een model met randloos scherm zoals bij de iPad Pro gaat? Wij weten het niet, maar eerlijk gezegd gaan we er niet van uit. De 10,2-inch iPad en de 10,5-inch iPad Air zijn met name aantrekkelijk door de lage prijs. Wanneer unieke features van de iPad Pro naar deze modellen komen, zoals het randloze scherm, zal de professionele iPad waarschijnlijk wat kopers verliezen. Qua timing verwacht China Times hetzelfde als bij de iMac: productiestart in het derde kwartaal, presentatie in het vierde.


kooptip

Bron: China Times via 9to5Mac