Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iCloud

Apple geeft 1 maand gratis extra iCloud-opslag – maar lang niet voor iedereen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iCloud


Lees verder na de advertentie

Foto’s, reservekopieën, documenten, afspraken, video’s … Je houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal wordt opgeslagen in iCloud. Apple geeft je standaard 5 GB opslag cadeau: véél te weinig. Nieuw is dat je een maand lang een groter pakket mag uitproberen, helemaal gratis. Dit werd opgemerkt door AppleInsider.

1 maand gratis iCloud opslag

1 maand gratis iCloud opslag

Om je enthousiasme meteen maar wat te temperen: er zitten wel wat haken en ogen aan … Om te beginnen kom je alleen maar in aanmerking voor de gratis maand als je nog geen betaalde iCloud-opslag hebt. Zelfs niet als je voor een maand wat meer opslag uit zou willen proberen.

De gratis trial komt beschikbaar wanneer een gebruiker een reservekopie probeert te maken van een iOS-toestel en er daarvoor onvoldoende ruimte is. Er verschijnt dan een pop-upmenu waarin Apple aanraadt om over te stappen naar 50 GB en dat de eerste maand dan gratis is. Je kunt overigens ook kiezen voor 200 GB of 2 TB. Dat klinkt heel leuk, 1 maand gratis, maar het wordt ongetwijfeld een hele opgave om na die maand weer terug te keren naar het beperkte gratis pakket. Teruggaan is dan eigenlijk geen optie meer.

iCloud opslag kosten


kooptip

Meld je je aan voor iCloud, dan krijg je automatisch 5 GB gratis opslag. Heb je meer ruimte nodig, dan gelden daarvoor de volgende maandelijkse tarieven:

  • 50 GB: € 0,99
  • 200 GB: € 2,99
  • 2 TB: € 9,99

Apple probeert mensen steeds vaker over te halen om iCloud te gebuiken. Zo krijg je tegenwoordig in plaats van 1 TB, 2 TB voor dezelfde prijs. Heb je minimaal 200 GB opslag, dan kun je die delen met je gezin. Studenten en docenten krijgen 200 GB gratis opslag.