Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Welke iPhone past bij jou? Wij helpen je op weg!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Welke iPhone past bij mij

Op dit moment kun je nog acht iPhones kopen bij Apple. Maar welke iPhone past bij jou? Wij vatten ze bondig voor je samen, zodat je direct ziet welk model de perfecte keuze voor je is.


Lees verder na de advertentie

Welke iPhone past bij mij?

Als je overweegt om een nieuwe iPhone te kopen, moet je eerst besluiten voor welk model je gaat. Dat kan aan allerlei factoren liggen: het prijskaartje, het formaat, de leeftijd van het toestel – noem maar op. Het ligt dus maar net aan je eigen voorkeuren en waar je de meeste waarde aan hecht.

Hieronder gaan we na welke acht iPhone-modellen er bij Apple momenteel nog worden verkocht en welke adviesprijzen hier worden gehanteerd. Vervolgens geven we per toestel aan voor wie deze geschikt is. Ben je er na het lezen van dit artikel uit welke iPhone je gaat kopen? Dan ontdek je hier per toestel ook alvast waar je op moment van schrijven de beste prijs vindt.

iPhone 14 | vanaf € 1.016

De iPhone 14 is het meest recente standaardmodel. Als je gewoon ‘een nieuwe iPhone’ wilt, is dit het model dat we aanraden. Het 6,1-inch led-scherm ziet er fantastisch uit, de camera is geweldig en met de A15 Bionic-chip hoef je je qua prestaties de komende jaren geen zorgen te maken. Al is dit wel de eerste iPhone waarbij het prijskaartje boven de duizend ligt. Zo heb je hem in huis vanaf € 1.016.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het verschil met de Pro-modellen is dit jaar wel wat groter geworden. Zo heeft de iPhone 14 nog steeds een notch (een inkeping aan de bovenkant van het scherm), terwijl de Pro-uitvoeringen een Dynamic Island hebben. Ook heeft de iPhone 14 geen Always-on scherm en mist hij enkele camera-verbeteringen. Maar hecht je hier geen waarde aan, dan voldoet de iPhone 14 prima.

iPhone 14 Plus | vanaf € 1.166

Wil je een zo’n groot mogelijk scherm, maar wil je niet de meerprijs van een Pro-toestel betalen? Dan is de iPhone 14 Plus ideaal. Qua specificaties is hij bijna identiek aan de reguliere iPhone 14, met uitzondering van het grotere 6,7-inch scherm.

Door dit grotere scherm heeft hij helaas wel een hoger prijskaartje: Apple verkoopt hem vanaf € 1.166. Voor zo’n € 160 meer heb je echter ook een Pro. Overweeg daarom goed of je toch niet voor het volgende toestel wilt gaan. Die is dan wel weer wat kleiner, maar je krijgt er allerlei functionaliteiten voor terug.

iPhone 14 Pro | vanaf € 1.326

De iPhone 14 Pro is duidelijk de luxere uitvoering van de gewone iPhone 14. Ook dit toestel is 6,1-inch, maar het verschil zit vooral in twee nieuwe functies: het Dynamic Island en het Always on-scherm. En met een 48-megapixelcamera en mogelijkheden voor macrofotografie, ProRes-video’s en portretten in de Nachtmodus is deze iPhone perfect voor fotografie.

We houden het kort: de iPhone 14 Pro is de beste iPhone die je momenteel kunt kopen. Al moet je daar wel wat voor over hebben. Met een prijskaartje vanaf € 1.326 is het namelijk ook een van de duurste. En niet iedereen zal de Pro-functies gebruiken, dus bedenk goed of jij onder de doelgroep valt.

iPhone 14 Pro Max | vanaf € 1.476

Jij wilt de nieuwste iPhone met het grootste scherm én de beste specificaties? Dan is het duidelijk: je hebt de iPhone 14 Pro Max nodig, met een schermformaat van 6,7-inch. Dit is een beetje een gevalletje iPhone 14 en iPhone 14 Plus. Oftewel, ze verschillen alleen qua schermformaat en zijn verder identiek aan elkaar.

De iPhone 14 Pro Max is momenteel de duurste iPhone op de markt, dus je betaalt er wel de hoofdprijs voor. Zo heeft hij een adviesprijs vanaf maar liefst € 1.476. Maar je scherm is dan wel dusdanig groot, dat je ook kunt beargumenteren dat je voortaan geen iPad meer nodig hebt.

iPhone SE (2022) | vanaf € 556

iPhone SE 2024

De iPhone SE 2022 is de goedkoopste iPhone die er is. Dat is ook wel te zien: met een schermformaat van 4,7-inch is hij beduidend kleiner dan zijn grotere broers, plus de brede randen zien er enigszins oubollig uit. Al heeft hij wel 5G-ondersteuning, evenals een supersnelle A15 Bionic-chip. En de thuiskop met Touch ID is voor velen een pluspunt.

De iPhone SE staat ook wel bekend als de ‘budgetvriendelijke’ iPhone. Het prijskaartje begint namelijk vanaf € 556, bijna de helft van de hierboven genoemde iPhones. Hij is dan ook bedoeld voor mensen die simpelweg een iPhone willen zonder dat ze hiervoor de hoofdprijs betalen.

iPhone 13 | vanaf € 906

Apple verkoopt nog steeds de iPhone 13 uit 2021, maar wel voor zijn oorspronkelijke adviesprijs: € 906. Het design is haast niet te onderscheiden van de iPhone 14, met zijn dunne schermranden, twee camera’s aan de achterkant en een schermformaat van 6,1-inch. En met de A15 Bionic-chip krijg je zelfs qua hardware nog steeds een uitstekende telefoon.

De iPhone 13 doet dus nauwelijks onder voor een 14. Wil je een instapmodel, maar maakt het niet uit dat dit toestel al meer dan een jaar oud is en bespaar je liever € 100? Dan is dit de beste keuze. Heb je overigens al een 13, dan is er echt geen reden om nu alweer over te stappen op het nieuwste model.

iPhone 13 mini | vanaf € 806

Ben jij zo iemand die de kleinste iPhone wilt, maar vind je de compromissen van de iPhone SE te ver gaan? Dan stellen we je voor aan de iPhone 13 mini, het kleine broertje van het instapmodel. Hij heeft een schermformaat van 5,4-inch, maar verder is hij identiek aan de gewone 13. Voor € 806 krijg je dus een topmodel in een handzaam formaat.

iPhone 12 | vanaf € 806

De oudste telefoon in het portfolio van Apple is de iPhone 12 uit 2020. De enige reden om deze nog te kopen, is dat je wel een ‘reguliere’ iPhone wilt, maar de overige toestellen te duur vindt. Toch raden we je aan om verder te sparen, want het verschil met de iPhone 13 is slechts € 100 en daarvoor krijg je meer terug, zoals meer opslag. Of overweeg toch de iPhone 13 mini, die je voor hetzelfde bedrag (€ 806) koopt.

iPhone kopen?

Van de iPhone 12 uit 2020 tot en met de iPhone 14 Pro Max uit 2022: de bovenstaande iPhones zijn op dit moment allemaal te koop bij Apple zelf. Je kunt echter ook terecht bij de meeste populaire webwinkels. Sterker nog, hier worden de toestellen regelmatig afgeprijsd, zoals je hierboven ook ziet. Kijk dus vooral bij webwinkels als Amazon, Belsimpel, Bol.comCoolblue of MediaMarkt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!