Terug naar Welke iPhone past bij jou? Doe de test!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

Welke iPhone past bij jou? Doe de test!

Door Sven Lamers18 januari 2021 14:094 min. leestijd0

Op dit moment kun je nog zeven iPhones kopen bij Apple. Maar welke iPhone past bij jou? Wij vatten ze bondig voor je samen, zodat je direct ziet welk model de perfecte keuze voor je is.

iPhone 12 | € 889

iPhone 12

Het standaardmodel van dit jaar. Als je gewoon ‘een nieuwe iPhone’ wilt, is dit het model dat we aanraden. Het verschil met de Pro-modellen is dit jaar nog kleiner geworden. Vrijwel alle functies van het duurdere model zijn aanwezig op de iPhone 12, maar je betaalt er dus een stuk minder voor: € 889 . Het 6,1-inch oled-scherm ziet er fantastisch uit, de camera is geweldig en qua prestaties hoef je je de komende jaren geen zorgen maken.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iPhone 12 mini | € 779

iPhone 12

Welke iPhone heb ik nodig? Ben jij zo iemand die altijd ‘de kleinste iPhone’ roept? Apple heeft je wensen gehoord! Voor het eerst in jaren heeft Apple weer een compleet nieuwe iPhone uitgebracht die kleiner is dan zijn voorganger. De overige functies zijn identiek aan de gewone 12, dus je krijgt met de iPhone 12 mini echt een topmodel in een handzaam formaat. Voor liefhebbers van kleine telefoons is dit dus de perfecte iPhone om te hebben, die momenteel € 779 kost.

iPhone 12 Pro | € 1159

iPhone 12 pro

Dit is duidelijk de luxere uitvoering van de gewone iPhone 12 (€ 1159) . Het verschil zit hem vooral in de hoogwaardigere materialen en de betere camera. De meerprijs die je voor een Pro neerlegt, is het volgens ons niet helemaal waard, maar soms gaat het ook gewoon om de uitstraling. Als de iPhone 12 een Volkswagen Golf is, dan is de iPhone 12 Pro duidelijk een Audi A3: in de basis dezelfde auto, maar veel luxer.

iPhone 12 Pro Max | € 1259

12 pro max

Jij wilt de iPhone met het grootste scherm? Dan is al duidelijk dat je de 12 Pro Max (€ 1259)met zijn 6,7-inch display moet hebben. Naast alle verbeteringen van de iPhone 12 Pro (ten op-zichte van de 12), krijg je een nóg betere camera met hoger zoombereik én een grotere sensor die meer licht vangt. Daar betaal je uiteraard de hoofdprijs voor, maar je kunt ook beargumenteren dat je voortaan geen iPad meer nodig hebt voor erbij.

Ben je er al helemaal over uit dat het een iPhone 12 moet worden, maar weet je nog niet precies welke? In dit koopadvies leggen we de verschillende iPhone 12-varianten nog wat meer tegenover elkaar.

iPhone SE (2020) | € 484

iPhone SE 2020

De iPhone SE verscheen begin 2020 en heeft grotendeels de hardware van de iPhone 11, maar in de behuizing van een iPhone 8. Hij was bedoeld voor mensen die de kleinste en goedkoopste (nu voor maar € 484) iPhone willen, al wordt zijn positie nu wat lastiger met de komst van de iPhone 12 mini. Maar hij blijft volgens ons wel de iPhone met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. En zelfs de thuisknop met Touch ID heeft ten tijde van mondkapjes nog een bestaansrecht.

iPhone 11 | € 686

iphone 11

Apple verkoopt nog steeds de iPhone 11 voor een lagere prijs: € 686. Het design oogt nu ietwat gedateerd, maar qua hardware krijg je nog steeds een uitstekende telefoon. Wat de prestaties betreft doet de iPhone 11 zelfs nauwelijks onder voor een 12. Heb je overigens al een 11, dan is er echt geen reden om nu alweer over te stappen op het nieuwste model.

iPhone XR | € 569

iPhone XR 2019

De oudste telefoon in het portfolio van Apple is de iPhone XR (€ 569) uit 2018. De enige reden die we kunnen bedenken om nog een iPhone XR te kopen, is dat je heel graag het randloze display met Face ID wilt, maar de iPhone 11 nog steeds te duur vindt. In dat geval raden we het je toch aan om verder te sparen, want het verschil is 100 euro en met de iPhone 11 krijg je daar veel voor terug. Een dubbele camera bijvoorbeeld (in plaats van één) en een veel krachtigere processor.

iPhone kopen?

Van de iPhone XR uit 2018 tot en met de iPhone 12 Pro Max uit november 2020: de bovenstaande iPhones zijn op dit moment allemaal te koop bij Apple zelf. Je kunt ook terecht bij webwinkels als CoolblueAmac of Mediamarkt.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar