Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Koop nu geen Apple Watch (en op deze datum juist wél)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Watch Ultra

De Apple Watch is in onze ogen de beste smartwatch die er is, maar dit is een slecht moment om hem te kopen. Volgende week brengt Apple namelijk nieuwe modellen uit. Wacht je nog even, dan heb je voor hetzelfde geld een betere Apple Watch.

Lees verder na de advertentie

Apple Watch Series 9 en Ultra

Op dinsdag 12 september houdt Apple zijn jaarlijkse iPhone-event. De nieuwe iPhone 15-serie vervult een hoofdrol, maar Apple kondigt ook meerdere nieuwe Apple Watch-modellen aan. Het gaat om de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2.

Het is slim om pas een Apple Watch te kopen als deze modellen verkrijgbaar zijn. Ze worden vermoedelijk ongeveer net zo duur als hun voorganger en intussen verlaagt Apple de prijs van de Apple Watch Series 8.

Wanneer Apple Watch kopen?

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het beste moment om een nieuwe Apple Watch te kopen is volgende week, als de nieuwe Series 9 en Ultra 2 te bestellen zijn. Waarschijnlijk zijn ze al op de dag van de aankondiging (dinsdag 12 september) in de online Apple Store te pre-orderen. Dit zal in de avond zijn.

De kans is groot dat de Apple Watch Series 8 vanaf dit moment in prijs is verlaagd. Ook bij andere winkels zoals Bol.com en Coolblue wordt de Apple Watch waarschijnlijk goedkoper.

Een uitzondering is de Apple Watch SE 2022, de goedkoopste smartwatch van de line-up. Daarvan wordt volgende week geen nieuwer model verwacht, dus de prijs blijft onveranderd. Hieronder zie je waar je de SE op dit moment het voordeligst kunt kopen.

Wat verandert er aan de nieuwe Apple Watch?

De nieuwe Apple Watch Series 9 lijkt volgens geruchten veel op zijn voorganger. Het ontwerp zal onveranderd zijn. Het grootste verschil is de nieuwe S9-chip, de eerste echte nieuwe chip sinds de Apple Watch Series 6. Hij zou zo’n 40 procent sneller zijn dan de vorige processors, dus de Apple Watch Series 9 voelt een stuk sneller aan.

Ook de Apple Watch Ultra 2 krijgt deze krachtige S9-chip. Ook heeft hij naar verluidt een betere accuduur en er komt een nieuwe kleuroptie: donker titanium.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!