Terug naar Welke maat Apple Watch Solobandje moet ik hebben?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

Welke maat Apple Watch Solobandje moet ik hebben?

Door Daan Jeuken27 november 2020 14:373 min. leestijd0

Bij de lancering van de Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE presenteerde Apple ook een nieuw bandje: de Solo Loop, ofwel het Solobandje. Een bandje zonder sluiting, bestaande uit één stuk siliconenrubber. Het brengt voor de aankoop wel een belangrijke vraag met zich mee: welke maat moet ik hebben?
Apple Watch met solobandje

Sportbandje 2.0

Het Solobandje is een doorontwikkeling van het populaire Sportbandje waarmee de Apple Watch sinds de eerste editie standaard werd uitgerust. Met dit bandje toonde Apple weer eens zijn inventiviteit; doordat het uiteinde van het bandje onder de rest van het bandje verdwijnt, heb je geen bungelend uiteinde zoals bij praktisch alle andere horlogebandjes. Het Solobandje gaat weer een stap verder, want hiermee bestaat er helemaal geen uiteinde meer.

Welke maat Solo Loop?

De Solo Loop brengt wel een nieuw dilemma met zich mee: je moet vooraf bepalen welke maat je wilt hebben. Je hebt de keuze uit negen maten, maar welke is de goede voor jouw pols? Gelukkig zijn er meerdere methoden om dit te meten.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

1. Solobandje vs. Sportbandje

Wie al een Watch met een Sportbandje heeft, kan de gemakkelijkste methode gebruiken. Apple-watcher John Gruber ontdekte namelijk dat de maten precies overeenkomen met de gaatjes van het Sportbandje. Heb je dus al een Sportbandje, kijk dan in welk gaatje je die het liefst draagt. De volgende twee afbeeldingen laten zien hoe de gaatjes verhouden tussen de maten Solo Loop.

De zwarte bandjes zijn van de kleinere Apple Watch (38/40 mm), de grijze voor de grotere Apple Watch (42/44 mm). Links ligt het S/M-bandje, rechts M/L. Controleer welke jij hebt, tel in welk gaatje je het pinnetje steekt en kijk met welke maat Solo Loop dat overeenkomt.

2. Maat Solobandje opmeten

Heb je geen Sportbandje, dan zul je zelf aan het meten moeten. De gemakkelijkste methode is met dit meetpapier van Apple. Print het uit op ware grootte, knip het bandje uit, doe het redelijk strak om je pols en kijk welke maat het pijltje aangeeft. Zit je precies tussen twee maten in, kies dan het kleinste getal.

Heb je geen printer meer in huis, pak dan een meetlint, of een papiertje en een lineaal. Deze rekenmethode kun je het beste doen aan de hand van de uitleg van Apple.

3. Solo Loop passen in de winkel

De beste methode is natuurlijk om de bandjes in de Apple Store te gaan passen. In deze coronatijden is het daarvoor wel noodzakelijk dat je vooraf een afspraak maakt. Zit er een Amac of Xando bij je in de buurt, dan moeten we je voorlopig teleurstellen: de Solobandjes zijn alleen nog verkrijgbaar in de officiële Apple Stores, in Amsterdam, Den Haag, Haarlem of Brussel dus, of over de grens in Oberhausen of Düsseldorf.

Apple Watch Solo Loop review

Wij hebben de Solo Loop inmiddels een maand en kunnen een heel korte review schrijven: het is een heerlijk bandje. Het om- en afdoen is de eerste keer even wennen, maar het siliconenrubber is zo flexibel, dat je hem zo van je pols trekt. Eenmaal om je pols, voel je hem eigenlijk niet meer zitten. Het bandje gaat niet zweten, laat zich gemakkelijk schoonmaken na het sporten en zit gewoon heel comfortabel. Net als het sportbandje dus, maar dan nog fijner. De andere bandjes in de la voelen zich inmiddels in de steek gelaten, want de Solo Loop is de vaste keuze sinds zijn komst. Eigenlijk zien we geen enkele reden om de Solo Loop níét te kopen, tenzij je hem niet mooi vindt natuurlijk.

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar