Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Welke maat Apple Watch Solobandje moet ik hebben?

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Apple Watch SE


Lees verder na de advertentie

Bij de lancering van de Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE presenteerde Apple ook een nieuw bandje: de Solo Loop, ofwel het Solobandje. Een bandje zonder sluiting, bestaande uit één stuk siliconenrubber. Het brengt voor de aankoop wel een belangrijke vraag met zich mee: welke maat moet ik hebben?
Apple Watch met solobandje

Sportbandje 2.0

Het Solobandje is een doorontwikkeling van het populaire Sportbandje waarmee de Apple Watch sinds de eerste editie standaard werd uitgerust. Met dit bandje toonde Apple weer eens zijn inventiviteit; doordat het uiteinde van het bandje onder de rest van het bandje verdwijnt, heb je geen bungelend uiteinde zoals bij praktisch alle andere horlogebandjes. Het Solobandje gaat weer een stap verder, want hiermee bestaat er helemaal geen uiteinde meer.

Welke maat Solo Loop?

De Solo Loop brengt wel een nieuw dilemma met zich mee: je moet vooraf bepalen welke maat je wilt hebben. Je hebt de keuze uit negen maten, maar welke is de goede voor jouw pols? Gelukkig zijn er meerdere methoden om dit te meten.

1. Solobandje vs. Sportbandje

Wie al een Watch met een Sportbandje heeft, kan de gemakkelijkste methode gebruiken. Apple-watcher John Gruber ontdekte namelijk dat de maten precies overeenkomen met de gaatjes van het Sportbandje. Heb je dus al een Sportbandje, kijk dan in welk gaatje je die het liefst draagt. De volgende twee afbeeldingen laten zien hoe de gaatjes verhouden tussen de maten Solo Loop.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De zwarte bandjes zijn van de kleinere Apple Watch (38/40 mm), de grijze voor de grotere Apple Watch (42/44 mm). Links ligt het S/M-bandje, rechts M/L. Controleer welke jij hebt, tel in welk gaatje je het pinnetje steekt en kijk met welke maat Solo Loop dat overeenkomt.

2. Maat Solobandje opmeten

Heb je geen Sportbandje, dan zul je zelf aan het meten moeten. De gemakkelijkste methode is met dit meetpapier van Apple. Print het uit op ware grootte, knip het bandje uit, doe het redelijk strak om je pols en kijk welke maat het pijltje aangeeft. Zit je precies tussen twee maten in, kies dan het kleinste getal.

Heb je geen printer meer in huis, pak dan een meetlint, of een papiertje en een lineaal. Deze rekenmethode kun je het beste doen aan de hand van de uitleg van Apple.

3. Solo Loop passen in de winkel

De beste methode is natuurlijk om de bandjes in de Apple Store te gaan passen. In deze coronatijden is het daarvoor wel noodzakelijk dat je vooraf een afspraak maakt. Zit er een Amac of Xando bij je in de buurt, dan moeten we je voorlopig teleurstellen: de Solobandjes zijn alleen nog verkrijgbaar in de officiële Apple Stores, in Amsterdam, Den Haag, Haarlem of Brussel dus, of over de grens in Oberhausen of Düsseldorf.

Apple Watch Solo Loop review

Wij hebben de Solo Loop inmiddels een maand en kunnen een heel korte review schrijven: het is een heerlijk bandje. Het om- en afdoen is de eerste keer even wennen, maar het siliconenrubber is zo flexibel, dat je hem zo van je pols trekt. Eenmaal om je pols, voel je hem eigenlijk niet meer zitten. Het bandje gaat niet zweten, laat zich gemakkelijk schoonmaken na het sporten en zit gewoon heel comfortabel. Net als het sportbandje dus, maar dan nog fijner. De andere bandjes in de la voelen zich inmiddels in de steek gelaten, want de Solo Loop is de vaste keuze sinds zijn komst. Eigenlijk zien we geen enkele reden om de Solo Loop níét te kopen, tenzij je hem niet mooi vindt natuurlijk.