Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waarop moet je letten als je een iPhone screenprotector koopt?

Auteur: iCreate
0 reacties
Gebarsten iphone

Wil je dat het scherm van je iPhone mooi en zonder krassen blijft? Dan is een screenprotector iets voor jou! Er zijn veel soorten, en soms is het lastig kiezen. Maar geen zorge: hier vind je alles wat je moet weten om de beste beschermer voor jouw telefoon te kiezen. Wat zijn nou zaken waarop je moet letten als je een screenprotector koopt?

Lees verder na de advertentie

Om te beginnen: wat is een screenprotector?

Een screenprotector is als een schild voor je telefoon (of tablet). Het is een dun stukje materiaal dat je over het scherm legt om het te beschermen tegen krassen en barsten. Uiteindelijk houdt het je iPhone-scherm langer mooi, want het voorkomt ook de microscopisch kleine krasjes die sowieso ontstaan bij dagelijks gebruik. En ja: die ontstaan ook als je heel voorzichtig bent met je telefoon, en deze lichte schade ga je uiteindelijk zien.

Merk in de Spotlight: Rosso

Rosso is een merk dat zich onderscheidt met zijn diversiteit aan screenprotectors, waaronder Tempered Glass- en Privacy Glass-opties. Hun producten staan bekend om de hoge kwaliteit, duurzaamheid, en eenvoudige installatie. Met de meegeleverde installatietrays en duidelijke instructies zorgt Rosso ervoor dat hun screenprotectors toegankelijk zijn voor iedere iPhone-gebruiker. Bekijk alle Rosso screenprotectors bij GSMpunt.nl.

Voor welk materiaal kies jij? Folie of glas?

kooptip

Er zijn twee hoofdsoorten screenprotectors: van folie en van gehard glas (tempered glass). Folie is dun en beschermt je scherm tegen lichte krasjes. Het kan wat onnatuurlijk aanvoelen in gebruik. Gehard glas is dikker en sterker, en beschermt beter tegen diepere krassen en stoten. Glas is wel duurder dan een folie. Afhankelijk van hoe jij je telefoon gebruikt, kun je kiezen wat het beste bij jou past.

Kies voor een protector met een tray

Ben je bang dat je de screenprotector niet recht op je telefoon krijgt? Sommige iPhone screenprotectors komen met een handig hulpje: een installatietray. Dit is een soort malletje waar je je iPhone in legt, en waarmee je de screenprotector heel makkelijk en precies goed plaatst. Zo zit alles meteen perfect. Dat moet ook wel, want je moet een screenprotector in een keer plaatsen. In de onderstaande video zie je hoe handig dit werkt:

Extra privacy nodig?

In een tijd waar privacy steeds belangrijker wordt, biedt een Privacy Glass screenprotector niet alleen bescherming tegen krassen en barsten, maar ook tegen nieuwsgierige blikken. Deze screenprotectors beperken de kijkhoek, zodat alleen de persoon die direct voor het scherm zit, de inhoud kan zien. Niemand nog die over je schouder meekijkt! En doen ze het wel, dan zien ze alleen een zwarte waas.

Is je protector ‘Case friendly’?

Veel iPhone-gebruikers gebruiken zowel een hoesje als een screenprotector voor maximale bescherming. Het is daarom belangrijk een ‘case friendly’ screenprotector te kiezen die niet interfereert met het hoesje. Deze protectors zijn zo ontworpen dat ze iets kleiner zijn dan het volledige scherm, waardoor het hoesje de randen niet omhoog duwt en de protector loslaat.

Denk ook aan je camera!

Als je dan toch bezig bent met het beschermen van je iPhone: denk ook eens aan de camera. Die kan net zo kwetsbaar kan zijn – en een krasje zie je vervolgens terug op al je foto’s. Een camera-protector is een kleine investering die grote schade voorkomt. Deze dunne, maar sterke beschermers van gehard glas of folie passen precies over je cameralens, zonder de fotokwaliteit te beïnvloeden. Ze beschermen tegen krassen en stoten, zodat je altijd heldere en scherpe foto’s kunt blijven maken.

Samengevat

Het kiezen van de juiste screenprotector voor je iPhone is cruciaal. Of je nu voor folie of gehard glas gaat: kies voor een protector met een makkelijke installatie en compatibiliteit met je hoesje. Privacy Glass biedt extra bescherming tegen nieuwsgierige blikken. Ga voor kwaliteit en gebruiksgemak met merken zoals Rosso – en geef je iPhone een extra leven!