Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

5x waarom een screenprotector voor je iPhone onmisbaar is

Auteur: iCreate
0 reacties
Gustaav glas

De voorkant van de iPhone is tegenwoordig één en al scherm. Heb je net een iPhone gekocht, dan ziet het er prachtig uit: zo mooi glanzend en nieuw. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en dan is het één en al ellende met het scherm. Koop je een nieuwe iPhone, dan doe je er verstandig aan om meteen ook een screenprotector te kopen, bijvoorbeeld de Gustaav-glas. We noemen de belangrijkste voordelen.

1) Bescherming bij een valpartij

Een screenprotector is als een onzichtbaar pantser dat je scherm beschermt tegen ongewenste krassen en stoten. Het biedt een extra laagje bescherming. Dat komt van pas als je je iPhone laat vallen: de screenprotector absorbeert dan de grootste impact van de val en de kans is dan een stuk groter dat je telefoon het incident overleeft.

2) Voorkomt krassen

Misschien denk je: maar ik ben heel voorzichtig, ik heb mijn telefoon nog nooit laten vallen ‚Äď en er zit bovendien al een hoesje omheen. Maar een kras kan ook ontstaan als je iPhone per ongeluk in aanraking komt met scherpe voorwerpen. Bijvoorbeeld sleutels, munten of een paperclip in je tas. Of wat dacht je van oorbellen die krasjes achterlaten tijdens een telefoongesprek?

3) Houd je iPhone langer mooi

Zelfs als je superzuinig bent op je telefoon, ontstaan er in de loop der jaren microscopisch kleine krasjes op je scherm. Het is onvermijdelijk: op een gegeven moment zie je gewoon dat de iPhone een voorwerp is dat dagelijks gebruik wordt. Met een screenprotector vang je deze slijtage op, en blijft je scherm er als nieuw uitzien. Ziet je screenprotector er niet meer mooi uit? Die kun tenminste gemakkelijk vervangen!

4) Behoud de waarde van je iPhone

Dat je iPhone er langer mooi blijft uitzien is niet alleen fijn voor jezelf. Ook als je je iPhone verkoopt, is dit een groot voordeel. Het scherm is waarschijnlijk het eerste waar een potenti√ęle koper naar kijkt. De toestand van het scherm zegt doorgaans ook wel iets over hoe iemand met zijn iPhone is omgegaan. Met een onbeschadigd scherm kun je de waarde van je iPhone behouden en mogelijk zelfs een betere verkoopprijs krijgen. Kortom: de investering betaalt zich dan wel weer terug!

5) Sommige hebben speciale trucjes

Sommige screenprotectors kunnen m√©√©r dan alleen je display beschermen. Sommige hebben een speciale coating waardoor het scherm beter afleesbaar is in fel licht. Andere beperken de kijkhoek, geen last meer van pottenkijkers dus. Protectors met een anti-bacteri√ęle laag blijven lekker schoon en voorkomen vieze vingerafdrukken. En dan zijn er nog speciale Edge tot Edge-hoesjes die nauwsluitend de randen van je iPhone volgen en de vormen extra goed uit laten komen.