Terug naar Multiroom-speakers: wat voor een opstelling past bij jou?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

Multiroom-speakers: wat voor een opstelling past bij jou?

Door Sven Lamers28 november 2019 14:143 min. leestijd0

Wanneer je wilt beginnen aan multiroom-speakers voor thuis, is de eerste vraag: voor welk systeem kies je? Sonos, Teufel, Bose – allemaal fabrikanten van multiroom-speakers met hun eigen voor- en nadelen. Maar nadat je deze horde hebt genomen, komt een veel moeilijkere beslissing. Want waarvoor wil je de multiroom-speakers nu precies gebruiken? Zijn ze bedoeld voor bij de televisie? Wil je elke kamer met een kleine speaker uitrusten? Of heb je al een bestaande audio-installatie die je ‘smart’ wilt maken? Samen met onze vrienden van Teufel hebben we gekeken naar de beste multiroom-opstellingen voor verschillende doelen. Hierbij geven we advies voor de speaker-modellen die je moet hebben. Die zijn van Teufel, maar uiteraard vervang je ze gemakkelijk door soortgelijke modellen van andere fabrikanten.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Een eenvoudige woonkamer-opstelling

Bij een eenvoudige woonkamer-opstelling hoort een dikke soundbar om het geluid van de televisie wat krachtiger te maken, evenals twee kleinere speakers achterin om surround-sound na te bootsen. Daarom kiezen we voor Teufels Cinebar Lux, in combinatie met twee Teufel One S-wifispeakers. Deze zijn gemakkelijk aan de televisie en aan elkaar gekoppeld, en vervolgens voel je elke film-explosie ook in je buik. Voor ons de perfecte kandidaten voor je woonkamer.

Cinebar

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Muziek in elke kamer

Het is wel het meestgehoorde doel van multiroom-speakers: muziek in elke kamer hebben en naar wens aan elkaar te koppelen. Uiteraard kun je het je hier heel moeilijk maken en voor elke kamer apart weer nadenken welke speakers erin moeten, maar volgens ons heeft elke kamer wel genoeg aan een Teufel One M-speaker. Die biedt – gezien zijn afmetingen – een uitstekend geluid waarmee je makkelijk de hele kamer vult en heeft een hoop opties om muziek te streamen van verschillende bronnen.

One M

Oude installatie klaarstomen voor multiroom

Heb je nog een oude hifi-installatie thuis staan? Vaak is het in dat geval helemaal niet nodig om nieuwe speakers te halen voor de multiroom-installatie, speciale streamingapparaten zijn voldoende. Teufel heeft er twee, de Connector en de Streamer. Beide sluit je na het verbinden met je wifi aan op je bestaande hifi-installatie en daarna kan de streaming-pret al beginnen. Het grote verschil tussen de Connector en Streamer is de integratie van bluetooth. Naar de Streamer kun je ook via bluetooth streamen, de Connector werkt enkel via wifi.

Een echt thuisbioscoop

Misschien wil je ook een échte thuisbioscoop, met ondersteuning voor Dolby Atmos én multiroom-functionaliteit. Ook daarvoor kun je bij Teufel terecht, er is zelfs een kant-en-klaar pakket, ‘Ultima 40 Surround AVR Dolby Atmos‘ genaamd. Daar zitten twee vloerstaande speakers bij, drie Ultima-speakers, twee Reflekt-speakers voor achterin, en een versterker van Onkyo. Laatstgenoemde maakt het systeem ook geschikt voor allerlei multiroom-doeleinden. Een bijzonderheid ten opzichte van alle andere multiroom-installaties van Teufel: de Onkyo ondersteunt AirPlay 2. Een extra leuke set voor Apple-gebruikers dus.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar