Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

4x waarom je een iPhone SE 2022 moet kopen (en géén iPhone 13)

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
iPhone SE 2022 review


Lees verder na de advertentie

Sinds afgelopen vrijdag ligt de derde generatie van de iPhone SE in de winkels. Pessimisten zouden zeggen: dit is een iPhone met een gedateerd design, een te klein scherm en een hopeloos ouderwetse thuisknop. Maar niet voor niets is de iPhone SE 2022 een publiekslieveling. Als je een beetje omdenkt, heeft de nieuwe iPhone SE zelfs dingen te bieden die je op de iPhone 13 moet missen. Dit zijn de vier grote voordelen van de iPhone SE 2022!

iPhone SE 2022 voordelen

1) De thuisknop met Touch ID

De iPhone SE heeft een thuisknop met Touch ID (vingerafdrukscanner). Minder hip dan Face ID, maar veel mensen zweren erbij. Je weet wat je aan zo’n thuisknop hebt: hoe die werkt, wijst zichzelf. Bij Face ID moet je eerst wat nieuwe bedieningsgebaren in de vingers zien te krijgen en dat is soms lastig.

Veel mensen vinden ontgrendelen met Touch ID gemakkelijker dan met Face ID. Al was het maar omdat het niet uitmaakt hoe je je iPhone vasthoudt – al houd je hem ondersteboven, dan nog werkt het. Of als het toestel plat op tafel ligt: geen probleem. Bij Face ID moet je altijd je iPhone rechtop houden en oogcontact maken met de camera. En Apple heeft er twee jaar voor nodig gehad om Face ID werkend te krijgen met een mondkapje.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Nog een voordeel, voor als je meerdere mensen toegang wilt geven tot je iPhone: voor Touch ID kun je vijf vingers registreren. Voor Face ID maar twee gezichten.

2) Een scherm zonder notch

Niet iedereen is even gecharmeerd van het randloze scherm van de iPhones zonder thuisknop: de hoeken zijn afgerond, en bovenaan is er zelfs een hapje uit het scherm. De iPhone SE heeft een scherm met rechte lijnen en hoeken, en er is geen notch. Dat is fijn als je gamet of naar video’s kijkt.

3) Heerlijk compact

De iPhone SE heeft een 4,7-inch scherm. Het toestel is daarmee lekker compact en past in iedere broekzak. Een groot voordeel is dat je hem met één hand kunt bedienen: je haalt met je duim gemakkelijk de tegenoverliggende bovenhoek. Natuurlijk: de iPhone 12 en 13 mini zijn qua behuizing even compact en neem je dus net zo gemakkelijk mee. Maar het randloze scherm meet 5,4-inch, en dat maakt de bovenzijde van het scherm lastiger bereikbaar. Apple heeft daarvoor de functie Bereikbaarheid, waarbij je het scherm als het ware naar beneden schuift. Maar dat is altijd één extra handeling.

4) Veel nieuwe functies voor een goede prijs

De derde generatie iPhone SE heeft enkele functies van de meest recente iPhones. Zo wordt-ie aangedreven door de A15 Bionic-chip van de iPhone 13. Daarnaast heeft hij een camera-functie die tot nu toe exclusief was voor de iPhone 13: fotografische stijlen. En heeft hij 5G, wat met de iPhone 12 geïntroduceerd werd.

Het mooie van alles: voor deze nieuwe iPhone-functies hoef je niet diep in de buidel te tasten. De iPhone SE 2022 heeft een vanaf-prijs van € 529 en is verkrijgbaar bij webshops als Coolblue, Bol.com en Amac. De goedkoopste iPhone 13 is bijna 300 euro duurder.