Terug naar 4x waarom je een iPhone SE 2022 moet kopen (en géén iPhone 13)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

4x waarom je een iPhone SE 2022 moet kopen (en géén iPhone 13)

Door Laura Grootaarts22 maart 2022 10:173 min. leestijd4

Sinds afgelopen vrijdag ligt de derde generatie van de iPhone SE in de winkels. Pessimisten zouden zeggen: dit is een iPhone met een gedateerd design, een te klein scherm en een hopeloos ouderwetse thuisknop. Maar niet voor niets is de iPhone SE 2022 een publiekslieveling. Als je een beetje omdenkt, heeft de nieuwe iPhone SE zelfs dingen te bieden die je op de iPhone 13 moet missen. Dit zijn de vier grote voordelen van de iPhone SE 2022!

iPhone SE 2022 voordelen

1) De thuisknop met Touch ID

De iPhone SE heeft een thuisknop met Touch ID (vingerafdrukscanner). Minder hip dan Face ID, maar veel mensen zweren erbij. Je weet wat je aan zo’n thuisknop hebt: hoe die werkt, wijst zichzelf. Bij Face ID moet je eerst wat nieuwe bedieningsgebaren in de vingers zien te krijgen en dat is soms lastig.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Veel mensen vinden ontgrendelen met Touch ID gemakkelijker dan met Face ID. Al was het maar omdat het niet uitmaakt hoe je je iPhone vasthoudt – al houd je hem ondersteboven, dan nog werkt het. Of als het toestel plat op tafel ligt: geen probleem. Bij Face ID moet je altijd je iPhone rechtop houden en oogcontact maken met de camera. En Apple heeft er twee jaar voor nodig gehad om Face ID werkend te krijgen met een mondkapje.

Nog een voordeel, voor als je meerdere mensen toegang wilt geven tot je iPhone: voor Touch ID kun je vijf vingers registreren. Voor Face ID maar twee gezichten.

2) Een scherm zonder notch

Niet iedereen is even gecharmeerd van het randloze scherm van de iPhones zonder thuisknop: de hoeken zijn afgerond, en bovenaan is er zelfs een hapje uit het scherm. De iPhone SE heeft een scherm met rechte lijnen en hoeken, en er is geen notch. Dat is fijn als je gamet of naar video’s kijkt.

3) Heerlijk compact

De iPhone SE heeft een 4,7-inch scherm. Het toestel is daarmee lekker compact en past in iedere broekzak. Een groot voordeel is dat je hem met één hand kunt bedienen: je haalt met je duim gemakkelijk de tegenoverliggende bovenhoek. Natuurlijk: de iPhone 12 en 13 mini zijn qua behuizing even compact en neem je dus net zo gemakkelijk mee. Maar het randloze scherm meet 5,4-inch, en dat maakt de bovenzijde van het scherm lastiger bereikbaar. Apple heeft daarvoor de functie Bereikbaarheid, waarbij je het scherm als het ware naar beneden schuift. Maar dat is altijd één extra handeling.

4) Veel nieuwe functies voor een goede prijs

De derde generatie iPhone SE heeft enkele functies van de meest recente iPhones. Zo wordt-ie aangedreven door de A15 Bionic-chip van de iPhone 13. Daarnaast heeft hij een camera-functie die tot nu toe exclusief was voor de iPhone 13: fotografische stijlen. En heeft hij 5G, wat met de iPhone 12 geïntroduceerd werd.

Het mooie van alles: voor deze nieuwe iPhone-functies hoef je niet diep in de buidel te tasten. De iPhone SE 2022 heeft een vanaf-prijs van € 529 en is verkrijgbaar bij webshops als Coolblue, Bol.com en Amac. De goedkoopste iPhone 13 is bijna 300 euro duurder.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
iPhone 13 mini
Lezer
iPhone 13 mini

En alweer zo’n marketing gestuurd nonsens artikel… Zet er dan gewoon ‘advertorial’ boven. Het prijsverschil met de goedkoopste iPhone 13 is maar € 220,- en dan vergelijk je ook nog eens appels met peren, omdat de SE3 voor de genoemde prijs uitgerust is met 64GB en de 13 mini met 128GB. De 128 GB versie van de SE3 kost € 580,- wat het verschil terugbrengt naar 169,- euro. En voor dat kleine verschil krijg je met de 13 mini een toestel met aanzienlijk betere camera module, een beter en groter beeldscherm, modern design en een drastisch verbeterde accu. Enige discutabele… Lees meer »

Ronny
Lezer
Ronny

Ik vind de lofzang in het artikel voor zo een klein toestelletje me zulke beperkte basisopslag voor een prijs van 528 minimum wel wat overdreven temeer de vergelijking die met de iPhone 13 gemaakt worden . Als je beetje uitkijkt kun je al geweldige iPhone 13 deals vinden die pak lager liggen dan de geadviseerde prijs. Mijn iPhone 13 256gb was bij mediamarkt 939 euro en mijn echtgenoot zijn 13 van 128 gb was 829 euro. Betreft de SE vind ik 528 euro enorm duur want zo een klein scherm is absoluut niet interessant om zaken te lezen en daarbij… Lees meer »