Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone privacy screenprotector: voorkom dat mensen meegluren

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties

Wanneer je in het openbaar gebruik maakt van je iPhone, is er een kans dat iemand (stiekem) meekijkt naar je telefoonscherm. Daar bestaat een handige gadget voor: een privacy screenprotector voor de iPhone.

Wat is een privacy screenprotector?

Een privacy screenprotector is een speciaal soort schermfolie die ervoor zorgt dat je alleen het scherm van je iPhone kunt zien als je er recht voor zit. Dit betekent dat mensen die vanaf de zijkant proberen mee te gluren, alleen een donker scherm zien.

Natuurlijk beschermt zo’n screenprotector niet alleen je privacy, maar ook je iPhone-scherm. Het folie beschermt tegen krassen en stoten, zodat het display van je iPhone mooi blijft.

De 4 beste iPhone privacy screenprotectors

Er zijn verschillende soorten privacy screenprotectors voor de iPhone op de markt, maar niet allemaal zijn ze even goed. Sommige kunnen bijvoorbeeld de gevoeligheid van het touchscreen verminderen, of de kleuren vervormen. Deze iPhone privacy screenprotectors zijn wél goed:

1. Belkin

Een van de beste opties is de Belkin TemperedGlass Privacy Screen Protector. De screenprotectors worden ook verkocht in de Apple Stores en zijn beschikbaar voor de iPhone 12 (Pro) en nieuwer.

Het glas is voorzien van een antimicrobiële coating. Dit beschermt het product tegen verkleuring, terwijl dit dankzij het hoogwaardige glas niet ten koste gaat van de aanmaakgevoeligheid en helderheid. Het privacyfilter verduistert zijaanzicht in de portretstand, zodat het voor mensen naast je bijna onmogelijk is om te zien wat je doet. Wil je wel dat iemand anders meekijkt, dan kantel je het scherm naar de liggende modus.

2. ZAGG InvisibleShield

Ook de ZAGG InvisibleShield Screenprotector houdt nieuwsgierige kijkers weg. Het accessoire heeft een tweerichtingsfilter, zodat het scherm donker wordt wanneer het vanaf de zijkant wordt bekeken. De screenprotector beschermt bovendien niet alleen de privacy, maar het biedt ook een goede bescherming tegen krassen en stoten.

3. BlueBuilt

Met het privacyfilter van de BlueBuilt Privacy Screenprotector zie je het scherm van de iPhone alleen goed als je er recht voor zit. Nieuwsgierige ogen worden getrakteerd op een donker scherm. Het glas beschermt bovendien goed tegen krassen en stoten, en een speciale coating zorgt dat vingerafdrukken en vetvlekken minder lang op het scherm blijven zitten.

4. PanzerGlass

PanzerGlass

Een populaire iPhone privacy screenprotector is die van PanzerGlass. De privacyfilter houdt meegluurders goed weg, want je kunt het scherm nauwelijks aflezen als je er niet recht op kijkt. De protector beschermt ook het display en hij blijft schoon en vlekvrij dankzij antibacteriële technologie.

Welk iPhone-model heb ik?

Let op dat je de juiste maat privacy screenprotector kiest. Om te zien welk iPhone-model je hebt, doe je het volgende:

  • Open de Instellingen-app;
  • Tik op ‘Algemeen>Info’;
  • Naast ‘Modelnaam’ zie je welke iPhone je hebt.