Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

5x waarom je de iPhone 8 moet kiezen in plaats van de iPhone X

Auteur: Laura Grootaarts
9 reacties
Apple AirPower verschijning


Lees verder na de advertentie

De iPhone X stal vorige week de show tijdens de keynote van Apple. Maar de nieuwe iPhone 8, die mag er ook wezen.Voor de iPhone 8 kiezen in plaats van voor de iPhone X? Daar zijn best wat redenen voor te noemen.

iPhone X iPhone 8 verschillen

1. Bespaar honderden euro’s met de iPhone 8 (Plus)

De iPhone X is een prachtig toestel, maar met een startprijs van 1159 euro betaal je er ook de hoofdprijs voor. De iPhone 8 is verkrijgbaar vanaf 809 euro en de 8 Plus van 919. Dat is nog steeds veel geld, maar het scheelt toch honderden euro’s en daar kun je veel leuke dingen mee doen.

2. Profiteer van dezelfde specs


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Sommige nieuwigheden zijn niet voorbehouden aan de iPhone X. Je betaalt voor de iPhone 8 een veel voordeligere prijs, en krijgt veel van dezelfde opties. Om er maar eens een paar te noemen: draadloos opladen (en daarom een glazen behuizing), een TrueTone-scherm, de supersnelle A11 Bionic-chip en – in het geval van het Plus-model – fotostudio-effecten in de portretmodus.

3. Nog geen afscheid van de thuisknop

De kenmerkende en superhandige thuisknop verdwijnt van de iPhone X. Op de iPhone 8 blijft hij nog behouden. Ongetwijfeld nemen we in de toekomst definitief afscheid van de thuisknop, maar zo stel je het nog even uit en hoef je nog niet te wennen aan de nieuwe veegbewegingen die ervoor in de plaats komen.

4. Touch ID in plaats van Face ID

De iPhone X ontgrendel je door ernaar te kijken, dankzij Face ID. Op de iPhone 8 heb je nog de beproefde vingerafdruksensor Touch ID. We geven toe, die gezichtsherkenning is ontzettend cool, en Apple kennende zal hij uitstekend werken. Maar het is niet gezegd dat er geen kinderziektes in zitten. Zelfs bij de presentatie van de iPhone X ging het de eerste keer mis toen Craig Federighi probeerde de iPhone X te ontgrendelen. Ook rijzen er momenteel vragen over privacy, Dat Touch ID als een tierelier werkt, weten we nu al vier jaar. Laat Face ID zich eerst een jaar lang bewijzen, dan … kijken we verder.

5. Geen inkeping in het scherm

iPhone X Notch

Apple zegt dat de iPhone X ‘één en al scherm’ is. Maar dat klopt niet helemaal, want aan de bovenkant van het scherm zit een inkeping. Hier is de rand wat verdikt, om ruimte te bieden aan het geavanceerde camera-systeem. Niet iedereen is even gecharmeerd van deze inkeping: vooral in landschapsmodus lijkt hij behoorlijk in de weg te zitten. De iPhone 8 heeft weliswaar een dikkere rand rondom het scherm, maar er is in ieder geval geen hapje uit het display.

Sinds afgelopen vrijdag kun je de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus alvast bestellen, op 22 september liggen ze in de winkel. Lees ook ons dossier over de iPhone 8.