Terug naar 5x waarom je de iPhone 8 moet kiezen in plaats van de iPhone X
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

5x waarom je de iPhone 8 moet kiezen in plaats van de iPhone X

Door Laura Grootaarts19 september 2017 10:273 min. leestijd9

De iPhone X stal vorige week de show tijdens de keynote van Apple. Maar de nieuwe iPhone 8, die mag er ook wezen.Voor de iPhone 8 kiezen in plaats van voor de iPhone X? Daar zijn best wat redenen voor te noemen.

iPhone X iPhone 8 verschillen

1. Bespaar honderden euro’s met de iPhone 8 (Plus)

De iPhone X is een prachtig toestel, maar met een startprijs van 1159 euro betaal je er ook de hoofdprijs voor. De iPhone 8 is verkrijgbaar vanaf 809 euro en de 8 Plus van 919. Dat is nog steeds veel geld, maar het scheelt toch honderden euro’s en daar kun je veel leuke dingen mee doen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

2. Profiteer van dezelfde specs

AirPower iPhone 8

Sommige nieuwigheden zijn niet voorbehouden aan de iPhone X. Je betaalt voor de iPhone 8 een veel voordeligere prijs, en krijgt veel van dezelfde opties. Om er maar eens een paar te noemen: draadloos opladen (en daarom een glazen behuizing), een TrueTone-scherm, de supersnelle A11 Bionic-chip en – in het geval van het Plus-model – fotostudio-effecten in de portretmodus.

3. Nog geen afscheid van de thuisknop

De kenmerkende en superhandige thuisknop verdwijnt van de iPhone X. Op de iPhone 8 blijft hij nog behouden. Ongetwijfeld nemen we in de toekomst definitief afscheid van de thuisknop, maar zo stel je het nog even uit en hoef je nog niet te wennen aan de nieuwe veegbewegingen die ervoor in de plaats komen.

4. Touch ID in plaats van Face ID

De iPhone X ontgrendel je door ernaar te kijken, dankzij Face ID. Op de iPhone 8 heb je nog de beproefde vingerafdruksensor Touch ID. We geven toe, die gezichtsherkenning is ontzettend cool, en Apple kennende zal hij uitstekend werken. Maar het is niet gezegd dat er geen kinderziektes in zitten. Zelfs bij de presentatie van de iPhone X ging het de eerste keer mis toen Craig Federighi probeerde de iPhone X te ontgrendelen. Ook rijzen er momenteel vragen over privacy, Dat Touch ID als een tierelier werkt, weten we nu al vier jaar. Laat Face ID zich eerst een jaar lang bewijzen, dan … kijken we verder.

5. Geen inkeping in het scherm

iPhone X Notch

Apple zegt dat de iPhone X ‘één en al scherm’ is. Maar dat klopt niet helemaal, want aan de bovenkant van het scherm zit een inkeping. Hier is de rand wat verdikt, om ruimte te bieden aan het geavanceerde camera-systeem. Niet iedereen is even gecharmeerd van deze inkeping: vooral in landschapsmodus lijkt hij behoorlijk in de weg te zitten. De iPhone 8 heeft weliswaar een dikkere rand rondom het scherm, maar er is in ieder geval geen hapje uit het display.

Sinds afgelopen vrijdag kun je de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus alvast bestellen, op 22 september liggen ze in de winkel. Lees ook ons dossier over de iPhone 8.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

9
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Maurits de
Lezer
Maurits de

Reizen met ei niet met ij

Ronald Lammers
Lezer
Ronald Lammers
rl1221
Lezer
rl1221

Echt wel met ij. Als in zelfrijzend bakmeel.

Jan Bokhorst
Lezer
Jan Bokhorst

Rijzen betekent omhoog komen en is inderdaad met een ij

Reinhilde Hansen
Lezer
Reinhilde Hansen

rijzen in de betekenis van opwellen, groter worden is wel degelijk met lange ij, reizen met korte ei heeft een heel andere betekenis

David De Wit
Lezer
David De Wit

Gaat mij niet van gedacht doen veranderen. Ik blijf voor de x gaan.

Fred
Lezer
Fred

Dit artikel slaat de de nagel op de kop (vind ik) – http://www.techpulse.be/opinie/218521/de-iphone-8-een-melkkoe-zonder-karakter/

Peter
Lezer
Peter

Goed artikel inderdaad. Ik ga toch voor de X. Mijn 6 Plus heeft de geest gegeven en ik ben niet bereikbaar. Ik kan nu inderdaad de 8 Plus aanschaffen, maar ik trek me toch nog maar even terug van de buitenwereld en wacht geduldig op de X.

Peter
Lezer
Peter

Hoe ziet een screenshot erop de iPhone X uit? Met afgeronde hoeken en een hap uit de afbeelding? En de X is langer en daardoor zogenaamd groter dan de 8, maar hoe breed is het scherm dan? Net zo breed als bijv. een iPhone 6 of 7?