Terug naar Let op: iPhones worden duurder – sla nog snel je slag
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

Let op: iPhones worden duurder – sla nog snel je slag

Door Laura Grootaarts16 juni 2022 11:463 min. leestijd1

Het lijkt erop dat álles dit jaar duurder wordt, en dat geldt ook voor de iPhone. Dan hebben we het niet alleen over het nieuwe model dat dit najaar verschijnt (de iPhone 14), maar juist ook over de oudere modellen. De iPhone 13 duurder dan voorheen? Dat zou weleens al heel snel kunnen gebeuren – en het heeft alles te maken met een dreigend iPhone-tekort.

Groene iPhone 13-serie

iPhone 13 duurder dit jaar

Wil je een iPhone kopen? Doorgaans adviseren we je rond deze tijd van het jaar om nog even af te wachten. Want in het najaar verschijnt de nieuwe iPhone, en dat betekende tot nu toe altijd dat de iPhones van het jaar daarvoor in prijs dalen. Maar we zijn bang dat het dit jaar anders is: in 2022 moet je eerder rekenen op een prijsverhoging bij de oudere modellen. En die komt misschien al ruim voordat de nieuwe iPhone in de winkel ligt. Het zou ieder moment kunnen gebeuren dat bijvoorbeeld de iPhone 13 duurder wordt – daarvoor zijn duidelijke signalen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Vraag en aanbod

Volgens onze bronnen bij enkele mobiele providers ontstaat er op korte termijn een zorgwekkende schaarste aan iPhones. De tekorten zullen als eerste ontstaan bij de iPhone 13, maar ook andere modellen ontspringen de dans waarschijnlijk niet. Zoals het er nu naar uitziet, worden de tekorten in augustus het meest nijpend. Dit heeft mogelijk te maken met de lockdowns in China: daardoor is de productie van iPhone-onderdelen tijdelijk op een lager pitje komen te staan. Is de vraag hoger dan het aanbod, dan heeft dat natuurlijk gevolgen voor de prijs. Het is niet ondenkbaar dat Apple de prijzen tussentijds verhoogt.

Nu iPhone 13 kopen?

Was je van plan om rustig af te wachten omdat je denkt dat de iPhone 13 prijs daalt bij introductie van de iPhone 14? Reken er maar niet op. Wij denken dat het dit jaar verstandiger is om je aankoop niet uit te stellen, en nu al tot aankoop over te gaan. Er zijn op dit moment best mooie deals. De adviesprijs van Apple voor de reguliere iPhone 13 bedraagt € 909, maar bij veel winkels kun je hem nu voor veel minder kopen. Dit zijn op dit moment enkele mooie deals:

  • iPhone 13 voor € 829 bij Amazon (alleen de blauwe editie is in de aanbieding)
  • iPhone 13 voor € 849 bij Amac

Let op: prijzen en beschikbaarheid kunnen variëren.

Ook ‘oude’ MacBook Air M1 is duurder geworden

Dat een prijsstijging plausibel is, blijkt uit het feit dat iets soortgelijks ook eerder al is gebeurd. Vorige week presenteerde Apple de MacBook Air M2. Bij de introductie van een nieuw model mag je onder normale omstandigheden dus verwachten dat het oude model goedkoper wordt. Maar je raadt het al: dit keer niet. Het vorige model dat nog steeds bij Apple te koop is, is juist duurder geworden, iets wat mogelijk te wijten is aan inflatie maar ook aan de schaarste van diverse onderdelen.. Je betaalt voor de MacBook Air M1 op dit moment een startprijs van € 1219, waar dat voorheen nog € 1129 was. Een prijsstijging van bijna 90 euro dus.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Moos
Lezer
Moos

Is het nog steeds de verwachting dat de iPhone 13 pro duurder wordt? Of kan ik beter nog een paar weken wachten voordat ik er 1 koop?