Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Koop je een iPad? Dan kun je er prima een zonder Cellular nemen

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iPad met of zonder Cellular


Lees verder na de advertentie

Veel mensen die een iPad willen aanschaffen twijfelen: moet je gaan voor een iPad mét, of zonder Cellular? Met een Cellular-versie maak je verbinding met het 3G of 4G-netwerk – alleen betaal je daar wel zo’n 150 euro extra voor. En dat is vaak helemaal niet nodig …

iPad met of zonder Cellular

iPad met of zonder Cellular kopen?

Bij een iPad zonder Cellular moet je het hebben van wifi. Toch betekent dit niet dat zodra je de voordeur achter je dichtslaat en je buiten het bereik van wifi bent, je het internet niet op kan. Er is namelijk nog een omweg: de databundel van je iPhone.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Als je een goede databundel hebt en het 3G of 4G-netwerk maar af en toe voor je iPad nodig hebt, heeft het weinig zin om een iPad met Cellular te kopen. De iPhone heb je waarschijnlijk altijd bij je en die kun je inzetten als persoonlijke hotspot om toegang te krijgen tot internet. Zo doe je dat:

Persoonlijk hotspot activeren op een iPhone

Eerst haal je je iPad erbij. Ben je met hetzelfde Apple ID op je iPhone en iPad aangemeld, verschijnt je iPhone automatisch bij de beschikbare wifi-netwerken. Lukt dat niet? Open dan op je iPhone de Instellingen-app, tik op ‘Persoonlijke hotspot’ en activeer de bovenste schuifknop. Hieronder vind je het wachtwoord van je hotspot. Ga nu op je iPad naar ‘Instellingen>Wifi’, tik op de naam van je gedeelde netwerk en voer het wachtwoord in. Je kan nu met je iPad zonder Cellular het internet op – zonder dat daar wifi bij komt kijken.