Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit is de ideale Eizo-monitor voor jouw Mac!

Auteur: Maurice Snijders
1 reacties
eizo-monitor

Welke Eizo-monitor voor jou ideaal is, is heel erg persoonlijk en hangt vooral af van wat je precies met je Mac doet. Wil je vooral comfortabel kunnen typen, eventueel met meerdere apps tegelijkertijd op je scherm, of ben je vooral bezig met foto- en videobewerking?

Lees verder na de advertentie

Voor deze twee zaken is er waarschijnlijk een andere ideale Eizo-monitor. Verder speelt je budget uiteraard ook een belangrijke rol. Om je te helpen met kiezen stellen we per categorie de beste Eizo-monitor aan je voor en daarnaast het beste goedkopere alternatief.

Een Eizo-monitor voor je Mac

‘Eizo’ is Japans voor ‘Beeld’ en dat is precies waar het merk bekend om staat: monitoren met een uitstekende beeldkwaliteit. Eizo produceert al sinds 1968 hoogwaardige, ergonomische monitoren die je op allerlei plekken tegenkomt, zowel zakelijk als privé. Inmiddels produceert Eizo monitoren voor allerlei categorieën, waaronder Kantoor, Grafisch, Medisch, Industrieel en Gaming. In dit koopadvies richten we ons op de categorieën Kantoor en Grafisch. Voor elke categorie stellen we een topmodel aan je voor, gevolgd door twee goedkopere alternatieven.

De beste Eizo-monitor voor kantoor

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Op kantoor is naast een goede beeldkwaliteit vooral ergonomie belangrijk. Daarnaast zorgen voldoende aansluitmogelijkheden ervoor dat je bureau er strak en opgeruimd uitziet.

Topklasse: Eizo EV3285

eizo monitor

Dankzij de viervoudige full-hd resolutie van 3840 x 2160 pixels en een pixeldichtheid van 140 ppi is de EV3285 ideaal voor professioneel gebruik. Het scherm biedt een maximaal contrast van 1300:1 en een stabiele helderheid met tot 350 cd/m². Door het grote scherm heb je voldoende werkruimte om meerdere vensters tegelijk te openen of foto’s te bewerken.

Een USB-C-poort staat garant voor snelle dataoverdracht en kan tevens worden gebruikt voor het opladen van onder meer iPads en MacBooks. Voor een optimale zithouding kun je de monitor kantelen en in hoogte verstellen. Het scherm vermindert blauw en flikkerend licht, waardoor je langer kunt doorwerken zonder vermoeide ogen te krijgen. Bovendien bespaar je energie met de EcoView-Optimizer.

Middenklasse: Eizo EV2795

ev2795

De EV2795 heeft een vrijwel randloze vormgeving en past daardoor perfect op elke moderne werkplek. De monitor levert een uitstekende beeldkwaliteit en ergonomie, en dankzij de USB-C daisychain-functie worden veel kabels overbodig en kun je ook meerdere exemplaren eenvoudig aan elkaar koppelen. Werk je met een MacBook of iPad, dan levert de EV2795 meerwaarde door de volledige docking-functie, inclusief LAN-verbinding en oplaadfunctie.

De QHD-resolutie is twee keer scherper dan een full-hd resolutie, zodat je op details inzoomt zonder dat je aan beeldkwaliteit inlevert. Kleuren worden realistisch weergegeven door de 100% dekking binnen het sRGB kleurprofiel. Verder creëer je eenvoudig een ergonomische werkhouding door het scherm te draaien, kantelen of in de hoogte te verstellen.

Budgetklasse: Eizo EV2460

eizo-monitor

De EV2460 is energiezuinig, ergonomisch en betrouwbaar. De 24 inch monitor heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een IPS-LCD-module met ontspiegeld oppervlak voor een gedetailleerd en scherp beeld. Het scherm past de helderheid automatisch aan op de hoeveelheid omgevingslicht, zodat je nooit teveel energie verbruikt. Kantel, draai of verstel de monitor in de hoogte om een ergonomische werkhouding te creëren.

De EV2460 heeft aansluitingen voor DisplayPort, HDMI, DVI-D en D-sub, maar ook vier USB A-poorten, zodat je allerlei accessoires en randapparatuur aan de monitor kunt koppelen. De monitor is tevens geschikt voor een setup met twee of meer schermen. Op die manier vergroot je de werkruimte en hoef je minder snel te wisselen tussen vensters en programma’s.

De beste Eizo-monitor voor grafisch gebruik

Voor foto- en videobewerking wil je uiteraard een haarscherp beeld met hoge resolutie en een natuurgetrouwe kleurenweergave.

Topklasse: Eizo CG319X

eizo-monitor

De CG319X biedt veel belangrijke voordelen voor fotografen en filmers. Dankzij de resolutie van 4096 x 2160 pixels en een pixeldichtheid van 194 ppi profiteer je van een extreem scherp beeld en verwerk je DCI-4K-content zoals het hoort. De CG319X heeft een ingebouwde kalibratiesensor en vooraf geïnstalleerde HDR-presets voor HLG- en PQ-gamma. Dit maakt de monitor uitermate geschikt voor video-editing, fotografie en andere grafische toepassingen.

De monitor heeft de uitstekende beeldkwaliteit met name te danken aan een goede contrastverhouding van 1500:1, een helderheid van 350 cd/m², Wide Gamut kleurruimte, True Black zwarttinten en 10-bit kleurendiepte. Ook is de monitor bij elke helderheidsinstelling vrij van flikkeringen, zodat je ogen minder snel moe worden en je langer door kunt achter je monitor.

Middenklasse: Eizo CG2700S

eizo

De CG2700S staat garant voor maximale precisie, comfort en connectiviteit. Deze 27-inch monitor levert een hoge resolutie van 2560 x 1440 pixels, een contrastverhouding van 1600:1 en een helderheid van 400 cd/m², zodat je graphics en foto’s tot op de pixel nauwkeurig kunt bewerken. Ook de tekstcontouren worden zeer duidelijk en precies weergegeven.

De LCD-module met zijn IPS (Wide Gamut) realiseert een kijkhoek van 178 graden. Kleurtonen en contrast blijven daardoor vanuit iedere kijkhoek stabiel. Het IPS-panel dekt de fotokleurruimte AdobeRGB en de printkleurruimte ISO-Coated V2 voor meer dan 99 procent. Dit betekent dat de volledige kleurruimte van moderne camera’s ongewijzigd en foutloos wordt weergegeven.

Budgetklasse: Eizo CS2731

cs2731

De CS2731 biedt een grote precisie en een hoge kleurkwaliteit. De grote kleurruimte, de 16-bits Look-Up Table en de nauwkeurige kalibratie in de fabriek zorgen voor natuurlijke beelden met consistente kleuren. Een USB-C poort zorgt voor het beeldsignaal en de gegevensoverdracht, maar ook voor de voeding voor een aangesloten apparaat of accessoire.

Door de 99 procent dekking binnen het Adobe RGB kleurprofiel en de QHD-resolutie ervaar je scherpe en realistische kleuren. Het IPS-paneel zorgt ervoor dat je vanuit iedere kijkhoek dezelfde scherpe kleuren ervaart, ook al zit je niet recht voor het scherm. Verder zorgt de hardware kalibratie voor een automatische correctie en creëer je eenvoudig een ergonomische werkhouding door het scherm te draaien, te kantelen of in hoogte te verstellen.