Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Met een Apple Watch screen protector bescherm je je slimme horloge tegen beschadigingen en onvoorziene valpartijen. Maar welke Apple Watch screenprotector past bij jou?

Lees verder na de advertentie

Apple Watch screen protector

Het Retina-display van je Apple Watch verdient zo lang mogelijk krasvrij te blijven. Maar bij dagelijks gebruik is dat haast onmogelijk: de Watch is tijdens het omdoen vast eens uit je hand geglipt, of je hebt ‘m per ongeluk langs de deur op geschaafd. Met een screen protector verzacht je de pijn. Deze extra beschermlaag houdt je display vrij van nare beschadigingen. Zo gaat je Watch niet alleen langer mee, maar blijft hij ook langer mooi.

Online vind je talloze Apple Watch screen protectors, maar welke je nodig hebt, verschilt per model. Zo heeft de een meer bescherming nodig dan de ander, en hebben de displays niet altijd dezelfde formaten of soort randen. Daarom hebben we hier voor de meest recente modellen op een rij gezet welke screen protector je nodig hebt. Nog een kleine kanttekening: let wel op dat je het juiste formaat aanschaft!

Apple Watch Ultra screen protector

kooptip

Apple Watch screen protector

De Apple Watch Ultra is de duurste en meest geavanceerdere smartwatch in Apple’s assortiment. Deze verdient dan ook de beste bescherming. Ziedaar: de Panzerglass Apple Watch Ultra screen protector.

Deze screen protector heeft een plastic rand rondom (ter bescherming van de zijkanten) en bevat een antibacteriële laag, zodat het scherm schoon blijft en er geen vlekken op kleven. Verder is deze Apple Watch screenprotector volledig gemaakt van glas, wat mooier kijkt en de kans op een breuk in het scherm een stuk kleiner maakt. Dit accessoire van Panzerglass kost € 29,99 per stuk.

Apple Watch Series 9 screen protector

Apple Watch screen protector

De Apple Watch Series 9 is de nieuwste versie van Apple’s reguliere smartwatch. Hij is nog geen jaar oud, dus hij moet nog heel wat seizoenen mee. Dat vraagt om een stevige screen protector, en bij Otterbox ben je aan het juiste adres.

Hun Eclipse-hoesje wikkel je om de kast van je Apple Watch: de behuizing beschermt de randen, en de ingebouwde screen protector bedekt het scherm volledig. Bovendien past hij zó nauwkeurig, dat je het hoesje amper voelt – ook niet tijdens het bedienen van het scherm. Met een prijskaartje van € 29,99 is hij wat aan de duurdere kant, maar je hebt dus (naast een screen protector) ook meteen een hoesje in de pocket.

Apple Watch Series 8 screen protector

Apple Watch screen protector

De Apple Watch Series 8 is de voorganger van de Series 9, en dus nog een vrij recent model. Daarom raden we ook hiervoor een hoogwaardige screen protector aan. Zo komt het Eclipse-hoesje van Otterbox ook hier van pas.

Een goedkoper alternatief is de TemperedCurve screen protector van Belkin. Deze is gemaakt van hoogwaardig glas: dit beschermt het display van je Watch tegen stoten en krassen, maar heeft geen gevolgen voor de aanraakgevoeligheid en helderheid van je scherm. Bovendien zijn de randen transparant, dus niemand ziet dat je een hoesje gebruikt. Vanaf € 25,10 heb je ‘m in huis.

Apple Watch Series 7 screen protector

Apple Watch screen protector

De Apple Watch Series 7 gaat al zo’n 2,5 jaar mee. Een screen protector is dus nog wenselijk, maar dan zonder een enorm bedrag te betalen. Een middenweg is deze full-cover case van EP Goods. De behuizing is gemaakt van kunststof materiaal, de voorkant van gehard glas. Ook hiervoor geldt: hij beschermt je hele smartwatch van krassen, stoten en slijtage, en het scherm blijft volledig bedienbaar. En dat allemaal voor slechts € 13,99.

Apple Watch Series 6 screen protector

Apple Watch screen protector

De Apple Watch Series 6 is inmiddels al een aantal jaar oud, dus mogelijk wil je geen enorm bedrag neerleggen voor een screen protector. In dat geval voldoet het merk MY PROTECT. Hun screen protectors komen in verschillende kleuren, zijn gemaakt van 9H tempered glass en je Watch blijft goed bedienbaar. Bovendien krijg je er een schoonmaakdoekje bij, zodat je het scherm stof- en vetvrij houdt. En dat allemaal voor slechts € 11,99.

Overigens zijn deze screen protectors ook compatibel met de Apple Watch Series 4 en 5 – mocht je horloge nog een stukje ouder zijn.

Apple Watch SE screen protector

Apple Watch screen protector SE

De Apple Watch SE is een betaalbaardere versie van Apple’s reguliere smartwatch. Heb je er een, dan wil je voor de bijbehorende screen protector vast ook niet de hoofdprijs betalen. Wat dacht je in dat geval van deze JETech screen protector? Vanaf slechts € 9,99 heb je al drie stuks in huis, en ze beschermen je horloge tegen krassen, scheuren en slijtage. Houd er wel rekening mee dat ze de randen van je display niet beschermen!

Screenprotector Apple Watch

Uiteraard zijn er nog veel meer Apple Watch screenprotectors. Ben je niet tevreden met de verzameling die we hierboven op een rij hebben gezet? Kijk in dat geval even rond bij webwinkels als Coolblue, Amazon en Bol.com. Daar vind je meer dan genoeg alternatieven!