Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Waarom je beter deze goedkope AirTag kunt kiezen dan die van Apple

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Smart Tag Nedis

Het liefst heb je een AirTag voor alle bezittingen die je lief zijn: je rugzak, sleutelbos, portemonnee en meer. Dat wordt dan wat duur, maar er is een AirTag-alternatief (inclusief ‘Zoek mijn’-ondersteuning) dat veel goedkoper is, en net zo goed.

Lees verder na de advertentie

Smart Tag van Nedis

We hebben het over de Smart Tag, een bluetooth-tracker van het merk Nedis. Net als de ‘echte’ AirTag maakt de tracker gebruik van het Zoek mijn-netwerk, een systeem dat miljoenen Apple-apparaten gebruikt om de locatie van je AirTag te bepalen. Zo kun je de locatie van je verloren voorwerp altijd blijven volgen, ook als het aan de andere kant van de planeet is.

Net als de AirTag koppel je de Smart Tag van Nedis via de ‘Zoek mijn’-app van Apple. Een app van derden installeren is niet nodig. De functionaliteiten zijn vrijwel hetzelfde, zoals het traceren van een locatie, het afspelen van een geluid of de meldingsinstellingen.

kooptip

Verschillen

De Smart Tag biedt dus dezelfde functionaliteit door ook te werken met het Zoek mijn-netwerk. Daarnaast zijn er een paar verschillen die de Smart Tag aantrekkelijker maken.

Ten eerste is de Smart Tag goedkoper dan de AirTag. Op het moment van schrijven betaal je bij Bol.com 23,50 euro voor een Smart Tag, terwijl een AirTag 39 euro kost. Ga je bij de Smart Tag voor een 3-pack, dan is het verschil al helemaal groot: 41,45 euro. Dat is een flink verschil, zeker als je meerdere spullen wilt voorzien van een tracker.

Daarnaast is het gemakkelijker om de Smart Tag ergens aan te bevestigen. Hij heeft een sleutelhangergat, dus er is geen extra accessoire nodig om de tracker aan je sleutelbos te hangen. Een draagkoord is ook inbegrepen, waarmee er genoeg flexibiliteit is om de Smart Tag ergens aan vast te maken.

Heeft het AirTag-alternatief ook nadelen?

Er is ook een verschil die in het voordeel is van de Apple AirTag. De AirTag heeft een precisiezoeker, waarmee de tracker (met behulp van de Ultra Wideband-chip) met pijlen tot op de centimeter nauwkeurig aangeeft waar je moet zoeken.

Die functie mist de Smart Tag van Nedis, maar bijna altijd vind je het object met de (minder nauwkeurige) locatiebepaling en het piepje net zo snel terug.

Moeten we tussen de twee trackers kiezen, dan heeft de Smart Tag door het makkelijkere bevestigen onze voorkeur. Wat stiekem wel jammer is, is dat de AirTag wat chiquer oogt, en je bij de Smart Tag het Apple-logo moet missen.

Kies je toch voor een AirTag, dan zie je hieronder waar hij op dit moment het goedkoopst is: