Terug naar iPad 2021
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

iPad 2021

Door Laura Grootaarts9 september 2021 11:423 min. leestijd

Apple’s instap-iPad is het populairste model, en binnenkort komt er weer een nieuwe versie aan! Het gaat om de negende generatie van de iPad. Wat mag je verwachten van de iPad 2021?

iPad 2021 geruchten in het kort

  • Verwacht in het najaar van 2021
  • Apple’s instapmodel iPad
  • Het klassieke design, maar wel een stuk dunner en lichter
  • Verbeterd 10,2-inch scherm
  • Waarschijnlijk verkrijgbaar voor minder dan € 400

Design

iPad 2020

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

De iPad 2021 wordt het nieuwe instap-model iPad en zal niet drastisch anders zijn dan zijn voorganger. Deze iPad krijgt het klassieke design met vrij grove randen rondom het 10,2-inch scherm, en een thuisknop met Touch ID. Ook de Lightning-poort is weer van de partij. Niets nieuws onder de zon dus? Niet helemaal!

Dunner en lichter

Naar verluidt wordt de iPad 2021 een stuk dunner en lichter dan de iPad 2020. Er wordt gesproken over een dikte van 6,3 mm. Nu is de iPad nog 7,5 mm dik, dus dat is een behoorlijk verschil. Dit heeft ook gevolgen voor het gewicht: de huidige iPad weegt circa 490 gram, dat wordt straks 460 gram.

Beter scherm

De instap-iPad heeft vergeleken met andere iPads altijd een iets kariger scherm gehad. Het lijkt erop dat Apple daar nu aan wat gaat verbeteren. Het scherm zou nu volledig gelamineerd worden. Dat betekent dat het scherm als het ware op de iPad lijkt te liggen in plaats van erin, achter glas. Ook zijn er geruchten over een antireflectiecoating, die ervoor zorgt dat het scherm minder licht weerkaatst. Het is zodoende beter afleesbaar. Om het helemaal compleet te maken, krijgt de iPad ook True Tone voor een betere witbalans.

Snellere processor

De iPad 2021 krijgt ongetwijfeld een betere processor, maar om de prijs binnen de perken te houden wordt dit niet het nieuwste van het nieuwste. De iPad 2020 heeft een A12 Bionic-chip, voor de iPad 2021 wordt het mogelijk een A13- of misschien zelfs een A14-chip. Daarmee is deze iPad weer wat meer toekomst-proof.

iPad 2021 release wanneer?

De iPad 2021 wordt verwacht in het najaar van 2021. Het lijkt er steeds meer op dat de presentatie al heel snel plaatsvindt, tegelijk met de iPhone 13 op dinsdag 14 september. Dat komt omdat de huidige iPad steeds moeilijker verkrijgbaar is – alsof Apple de voorraden opmaakt en deze niet meer aanvult.

iPad 2021 prijs

De reguliere iPad is altijd het goedkoopste model uit Apple’s iPad-assortimenten. We verwachten dat het iPad 2021 instapmodel ook dit jaar vriendelijk geprijsd is, vergelijkbaar met de huidige iPad. Die is verkrijgbaar vanaf € 389.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

Volgend dossier
Apple Watch Series 7
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden