Terug naar Apple Watch Series 7
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

Apple Watch Series 7

Door Laura Grootaarts6 februari 2023 14:384 min. leestijd

In september 2021 kondigde Apple de nieuwste versie aan van zijn smartwatch: de Apple Watch Series 7. Wat is er nieuw aan de Apple Watch? Hoe ziet hij eruit? Wat zijn de vernieuwingen? Waar vind je de beste deals? Maak kennis met de Series 7!

Apple Watch Series 7 design

Apple Watch series 7

Het nieuwe klokje is wat afgeronder en ronder van vorm. En hij is een stukje groter dan voorheen. Hij is er in twee maten: 41 mm of 45 mm. Bij de vorige generaties was dat 40 en 44 mm. Betekent dat dat je nieuwe Apple Watch 7 bandjes moet kopen? Nee. Horlogebandjes die je al had kun je blijven gebruiken, want die passen gewoon. Ten minste: qua maat. Wat kleur betreft moet je wel even opletten, want de Series 7 heeft een wild kleurenpalet. Hij is er in Inktblauw (zwart), Sterrenlicht (wit), blauw, rood en groen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple Watch Series 7 kopen?

Is de Apple Watch series 7 iets voor jou? Kijk dan eens bij:

Coolblue | Belsimpel |Mediamarkt | bol.com

Groter scherm

Een groei van één millimeter, maakt dan nou zo’n verschil voor het scherm? Meer dan je denkt. De randen rondom het scherm zijn namelijk ook nog eens 40 procent smaller, en zo kom je tot 20 procent meer beeldoppervlak dan bij de Series 6, en 50 procent meer dan bij de Series 3. Het scherm lijkt door te lopen tot aan de zijkanten. En dat merk je in het gebruik: het scherm is nog beter afleesbaar, knoppen en menu’s zijn groter en dus eenvoudiger te bedienen. Er is zelfs een qwerty-toetsenbordje waarop je kunt typen!

De Series 7 heeft opnieuw een always-on scherm dat zachtjes gedimd wordt als het even niet actief is. Het is dan 70 procent helderder dan bij de vorige generatie. Er zijn ook enkele exclusieve wijzerplaten voor de series 7. Bij Contour vloeien de uren langs de rand van de wijzerplaat, zodat die optisch nog groter lijkt. Bij Modular Duo kun je niet één, maar twee heel grote complicaties kwijt op het scherm.

Robuuster

Apple Watch Series 7 zijkant

De Apple Watch mag er dan zachter en ronder uitzien, hij is beresterk. Het glas op de voorkant heeft een speciale vorm waardoor het sterker is: op het dikste punt is het 50 procent sterker dan dat van de Series 6. De kans op barsten en krassen is daarmee een stuk kleiner. De Apple Watch heeft voor het eerst een IP6X-certificaat voor stofbestendigheid, en net zoals de vorige generaties is hij waterproof, of zoals Apple het noemt: zwemproof. Neem er gerust een duik mee!

Gezondheidsfuncties

De bloedzuurstofmeter, ECG-sensor, valdetectie, SOS-noodmelding en waarschuwingen bij te harde geluiden, zijn weer allemaal van de partij. Maar voor wie hoopte op een thermometer en een bloedglucosemeter is de Series 7 teleurstellend: geen nieuwe gezondheidsfuncties dit jaar. Ook de voorspelde ­Extreme Sports-edition bleef uit. Opmerkelijk is verder de chip in de nieuwe Apple Watch: Apple is er een beetje schimmig over, maar het lijkt gewoon de chip van de vorige Apple Watch te zijn. Die is overigens nog helemaal bij de tijd.

Snelladen

De Series 7 heeft een batterijduur van 18 uur, wat voor de meeste mensen ruim genoeg is om de dag door te komen. Nieuw is dat je de batterij 33 procent sneller kunt opladen, mede dankzij de nieuwe magnetische usb-c-oplaadkabel. Gebruik je je Apple Watch om je slaap te monitoren? Dan is het goed om te weten dat acht minuten opladen genoeg is om ‘s nachts acht uur je slaap bij te houden.

Apple Watch 7 4G Nederland

Al jaren bestaan er Apple Watch-modellen met mobiel internet, in Nederland moesten we het tot nu toe zonder doen. Maar met de Series 7 komt daar eindelijk verandering in. Dat betekent dat je je Apple Watch volledig kunt gebruiken zonder dat je iPhone in de buurt is. Je kunt er dan mee bellen, mailen, muziek streamen en nog veel meer. KPN is de eerste Nederlandse provider waarbij je terechtkunt voor de Apple Watch met 4G.

Apple Watch 7 kopen

Apple Watch Series 7 kleuren

Wat is de Apple Watch Series 7 release date? Het horloge is 8 oktober in de voorverkoop gegaan en ligt sinds 15 oktober in de winkels. De prijzen van de Apple Watch Series 7 in Nederland zijn vrijwel gelijk gebleven met die van de vorige generatie Apple Watch. De maten zijn overigens 1mm groter dan bij het vorige model: dit komt door het grotere scherm. De prijzen zijn als volgt:

  • Apple Watch Series 7 – GPS – 41mm: €429
  • Apple Watch Series 7 – GPS – 45mm: €459

Overigens is de Apple Watch Series 7 niet de nieuwste smartwatch van Apple meer. In september 2022 werd namelijk de Apple Watch Series 8 gelanceerd.


Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Volgend dossier
iMac 2021
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden