Terug naar Apple Watch Series 5
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

Apple Watch Series 5

Door Laura Grootaarts19 augustus 2019 13:383 min. leestijd

In 2019 brengt Apple een nieuwe Apple Watch uit: de Apple Watch Series 5. Wat moet je weten van de nieuwste generatie van Apple’s slimme horloge? Hoe ziet hij eruit, wat zijn de nieuwe functies en hoe duur wordt de Watch? Dit zijn onze verwachtingen.

Doorlezen is gratis, maar eerst even dit:
Dus jij bent een Apple-liefhebber? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Met alles wat je moet weten over Mac, iPhone en iPad.

Nieuwe materialen

De Apple Watch Series 5 komt waarschijnlijk beschikbaar in een keramieken en titanium variant. De huidige Apple Watch Series 4 uit 2018 heeft een keramische achterzijde, maar bij de opvolger bestaat de complete behuizing uit dit materiaal. Eerder was er ook al een keramieken Apple Watch: een luxe versie van de Apple Watch Series 2, de Apple Watch Edition.

Het zou wel voor het eerst zijn dat de Apple Watch een titanium behuizing krijgt. In de Apple Watch 4 zit overigens een beetje titanium verwerkt in de kroon, in de ecg-sensor. De materialen voor de Apple Watch Series 5 lekten uit via onderstaande afbeelding in de code van watchOS 6, het nieuwe besturingssysteem van de Apple Watch.

Apple Watch Keramiek Titanium

Het is niet duidelijk of de Apple Watch in alle varianten naar Nederland komt, vorig jaar moesten we het hier ook al doen zonder de stalen versie van de Watch.

Hetzelfde design als vorig jaar

Apple Watch 4

In 2018 werd het design van de Apple Watch voor het eerst behoorlijk herzien. We verwachten daarom dat Apple dit jaar nog hetzelfde ontwerp blijft hanteren. Dat wil zeggen: verkrijgbaar in twee formaten (40 en 44 mm), een scherm dat doorloopt tot in de afgeronde hoeken en nauwelijks een rand eromheen. We verwachten ook dat Apple voor de kast weer dezelfde klassieke kleuren aanbiedt: denk aan zilver, goud en spacegrijs. Mogelijk komen er weer extra horlogebandjes in allerlei kleuren en materialen beschikbaar.

Functies

Vorig jaar had de Apple Watch Series 4 een aantal interessante nieuwe gezondheidsfuncties en die zijn straks ook te vinden op de Series 5. Je kunt er dus hartfilmpjes mee maken, en het horloge heeft valdetectie (het belt automatisch de hulpdiensten als je valt en vervolgens niet meer beweegt).

ECG Apple Watch

Over echt nieuwe functies is op dit moment nog weinig concrete informatie. Maar als er nieuwe functies zijn, dan hebben die ongetwijfeld te maken met gezondheid. Apple heeft inmiddels al een hele tijd geleden slaaptracker Beddit overgenomen, dus het is heel goed mogelijk dat deze Watch je slaappatroon analyseert (hoewel we misschien geduld moeten hebben tot 2020). Er gaan ook al langere tijd geruchten over een Apple Watch die je bloedsuikerspiegel in de gaten houdt, mogelijk via slimme horlogebandjes die je aan de Watch kunt bevestigen.

Apple Watch 5 prijs

De Apple Watch Series 4 kost € 429 (40 mm) of € 459 (44 mm). We verwachten dat de vanaf-prijzen voor de nieuwe Apple Watch vergelijkbaar zijn. Wel zou het kunnen dat je een meerprijs betaalt als je kiest voor een luxer materiaal.

Apple Watch Series 5 release

De nieuwe Apple Watch wordt waarschijnlijk gepresenteerd in september, tijdens een keynote die hoofdzakelijk in het teken zal staan van de nieuwe iPhone 2019. Volgens de laatste geruchten vindt de keynote plaats op dinsdag 10 september. Zo’n anderhalve week later zal de nieuwe Apple Watch verkrijgbaar zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

iCreate 112
iCreate 112
iPhone 11 (Pro) & al het keynote-nieuws
Volgend dossier
MacBook
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden