Terug naar AirPods
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

AirPods

Door Laura Grootaarts15 januari 2019 13:583 min. leestijd

AirPods zijn de compleet draadloze oortelefoontjes van Apple. Ze zijn speciaal ontworpen voor iPhones zonder reguliere koptelefoonaansluiting. In 2019 verschijnt er mogelijk een nieuwe generatie AirPods.

Draadloze AirPods

De AirPods werden gepresenteerd in september 2016, samen met de iPhone 7 (Plus). De iPhone 7 was de eerste waterbestendige iPhone, en om de behuizing goed dicht te krijgen moest de reguliere koptelefoon-aansluiting worden opgeofferd. Op zoek naar een alternatief dus. Je kunt op de nieuwere iPhones muziek beluisteren via Lighting-dopjes. Of via bluetooth – bijvoorbeeld met de AirPods.

Design

De AirPods lijken behoorlijk op de oude vertrouwde Apple EarPods, maar dan draadloos. De AirPods zijn volledig draadloos. Geen kabeltje naar je telefoon dus, maar ook onderling zijn de dopjes niet met elkaar verbonden. Als je ze even niet gebruikt, wonen de AirPods in een hoesje dat het formaat en de looks van een doosje flosdraad heeft. De AirPods zijn enkel verkrijgbaar in het wit.

Handig opbergdoosje

AirPods

Het doosje waarin je de AirPods bewaart, doet tegelijkertijd dienst als oplader. Zijn je pods opgeladen, dan kun je er vijf uur mee naar muziek luisteren. Daarna kun je ze weer terugdoen in het hoesje om op te laden. Zo kun je er tot neer dan 24 uur mee vooruit. En is ook het hoesje leeg? Dan kun je dat opladen met de oplader van je iPhone.

Speciale functies

De AirPods zijn niet zomaar oordopjes. Ze hebben een W1-chip en die maakt dat je er meer mee kunt dan met andere bluetooth-dopjes. Doe je ze in, dan heb je meteen geluid. Tik je twee keer op de dopjes, dan roep je daarmee Siri op (hoewel je dit gebaar ook kunt aanpassen in een andere taak). Die kun je dan bijvoorbeeld vragen om het geluid harder te zetten, een bepaalde afspeellijst te starten of om iemand te bellen. Over bellen gesproken: de AirPods hebben een kleine gyroscoop ingebouwd en die herkent het als je praat. Storende achtergrondgeluiden worden dan weggefilterd, waardoor je beter te verstaan bent.

Koppelen met je iPhone en meer

De AirPods zijn speciaal ontworpen voor de iPhone, ze vormen een uitstekende combi met iPhones zonder gewone koptelefoonaansluiting. Maar ze werken net zo goed met onder meer oudere iPhones, je Apple Watch, je Mac en – zij het met beperkingen – Android-smartphones. Je koppelt ze door het doosje te openen en naast je ontgrendelde iPhone te houden. Het configuratiescherm verschijnt dan op je iPhone: klik op ‘Verbind’ en op ‘Gereed’. De AirPods zijn verbonden met iCloud en werken dan ook met de Apple-producten waarmee je met hetzelfde Apple ID bent ingelogd.

AirPods 2

AirPower

De huidige AirPods zijn inmiddels twee jaar oud en het kan haast niet anders dan dat er dit jaar nieuwe komen. De nieuwe functies hiervan zijn nog niet duidelijk. Wat we al wel zeker weten, is dat ze draadloos oplaadbaar zijn. Waterbestendigheid, noise cancelling en verbeterde Siri-functies worden ook vaak genoemd. We weten al zeker dat er in ieder geval een (ook los verkrijgbare) AirPods-case komt waarmee je de AirPods voortaan draadloos kunt opladen. Dit hoesje is ook geschikt voor de eerste generatie AirPods.

AirPods kopen

De adviesprijs van de AirPods bedraagt € 179.

iCreate 105
iCreate 105
Win een iPhone XS!
Volgend dossier
Mac mini
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden