Terug naar AirPods
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

AirPods

Door Laura Grootaarts24 november 2021 10:584 min. leestijd

De AirPods zijn een succesverhaal van Apple. Sinds de eerste lancering van de AirPods in 2017 gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Inmiddels zijn de AirPods er in verschillende soorten en maten. Je hebt de reguliere AirPods en de iets luxere AirPods Pro (met ruisonderdrukking). En natuurlijk de AirPods Max – de eerste Apple koptelefoon. Op deze pagina lees je alles over de reguliere Apple AirPods. Daarvan zijn inmiddels ook verschillende versies: de AirPods 3 verschenen in het najaar van 2021. Maar ook de AirPods 2 kun je nog kopen.

AirPods 3 vs AirPods 2

Wat zijn AirPods?

AirPods zijn de draadloze oordopjes van Apple om muziek (of andere audio) mee beluisteren. Er zit een microfoontje in, dus je kunt er ook telefoongesprekken en videovergaderingen mee voeren of commando’s geven aan Siri. Ze zitten in een handig doosje dat je overal gemakkelijk mee naartoe neemt. Doe je de AirPods in dat doosje, dan worden ze opgeladen. Na een tijdje moet je dan wel weer dat doosje opladen. Koppelen gaat heel gemakkelijk, ook als je regelmatig wisselt tussen bijvoorbeeld iPhone, iPad en Mac.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

De eerste generatie AirPods verscheen in 2017, de tweede in 2019. En sinds kort zijn er de AirPods 3 – en die zien er heel anders uit dan de eerste twee generaties. Bij Apple zijn op dit moment de AirPods 2 en AirPods 3 te koop. We bespreken deze beide AirPods-modellen.

AirPods 2

Wanneer AirPods kopen?

De AirPods 2 verschenen in 2019. Ze zijn herkenbaar aan de lange steeltjes en de hoge en smalle oplaadcase – vrijwel identiek aan die van de eerste generatie. Ten opzichte van die eerste generatie waren er de volgende verbeteringen:

  • De tweede generatie heeft een H1-chip die het koppelen nog gemakkelijker en sneller maakt.
  • Siri wordt direct actief als je ‘Hé Siri zegt’, je hoeft niet meer op de oordopjes te tikken.

Het grootste verschil met de eerste generatie is dat je bij de tweede generatie de keuze had uit een draadloos oplaadbare en een niet-draadloos oplaadbare case. Maar … Apple heeft de AirPods 2 met draadloos oplaadbare case inmiddels uit het assortiment verwijderd – wellicht kun je ze bij webshops buiten Apple om nog op de kop tikken.

AirPods 3

AirPods 3

In het najaar van 2021 verscheen de nieuwe generatie AirPods: de AirPods 3. Je kunt ze heel gemakkelijk onderscheiden van de AirPods 2, want ze hebben een andere vormgeving. De oplaadcase is een stuk breder, en ondersteunt standaard draadloos opladen (eventueel via MagSafe). Open je het doosje, dan zie je dat ook de oortjes zelf er heel anders uitzien. De steeltjes zijn kort, de dopjes zelf hebben een iets andere pasvorm. Ze lijken een beetje op de AirPods Pro – de geavanceerdere oordopjes van Apple.

AirPods 2 vs AirPods 3: de grootste verschillen

Wat is er nog meer nieuw ten opzichte van de AirPods 2? Aan de AirPods 3 heeft Apple enkele zaken toegevoegd die voorheen exclusief voor de AirPods Pro waren. We noemen de belangrijkste:

  • Beter geluid: Adaptieve EQ pas thet geluid aan op de vorm van je oren. In de AirPods zit een microfoontje dat als het ware met je meeluistert en zo nodig de muziek ‘verbetert’: middelhoge en lage frequenties worden aangepast. En door ruimtelijke audio lijkt het alsof je midden in de muziek zit – een beetje zoals in de bioscoop.
  • Waterbestendig: het is nog steeds niet de bedoeling dat je ermee gaat zwemmen, maar de AirPods 3 kunnen veel beter tegen zweet en overleven incidenteel een regenbuitje.
  • Traceerbaar: De nieuwe AirPods zijn veel nauwkeuriger traceerbaar via de Zoek mijn-app. Je raakt ze dus minder snel kwijt.

Meer weten over de verschillen tussen de AirPods 2 en 3? Lees dan ook ons artikel AirPods 3 vs. AirPods 2: wat zijn de verschillen? in onze rubriek met Koopadvies.

AirPods 3 vs AirPods Pro

Wat mis je bij de AirPods 3 ten opzichte van de AirPods Pro? Het allerbelangrijkste is noise cancelling. Daarnaast hebben de AirPods Pro verwisselbare oortips, zodat je de pasvorm beter op jouw oren kunt afstemmen. Vind je deze zaken belangrijk, dan kun je beter AirPods Pro kopen. Lees meer over deze variant in ons dossier over de AirPods Pro.

AirPods kopen?

Dit zijn de huidige adviesprijzen van Apple voor de reguliere AirPods:

  • AirPods 2: € 149 (voorheen € 179)
  • AirPods 3: € 199

Je koopt de AirPods bij onder meer Apple en winkels als Coolblue.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Volgend dossier
Apple Watch Series 7
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden