Terug naar AirPods
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

AirPods

Door Laura Grootaarts12 februari 2021 10:585 min. leestijd

De AirPods zijn een succesverhaal van Apple. Sinds de eerste lancering van de AirPods in 2017 zijn ze vrijwel constant uitverkocht in de Apple Store. Inmiddels zijn de AirPods er in verschillende soorten en maten. Je hebt de reguliere AirPods en de iets luxere AirPods Pro (met ruisonderdrukking). De nieuwste loot aan de stam is de AirPods Max – de eerste Apple koptelefoon. Op deze pagina lees je alles over de reguliere AirPods.

AirPods als gehoorapparaat

AirPods in het kort

 • Verkrijgbaar sinds 2019.
 • Draadloze oordopjes zonder ruisonderdrukking.
 • Universele pasvorm
 • Kies uit draadloos oplaadbaar of niet draadloos oplaadbaar.
 • Met H1-koptelefoonchip om gemakkelijk te koppelen met je iPhone en Mac.
 • Zeg ‘Hé Siri’ om de muziek te bedienen.
 • Meer dan 24 uur luistertijd in totaal
 • Verkrijgbaar vanaf € 179 (niet draadloos oplaadbaar) of € 229 (draadloos oplaadbaar) bij onder meer Coolblue.

Wat zijn AirPods?

AirPods zijn draadloze oordopjes van Apple. Je kunt er muziek (of andere audio) mee beluisteren. Er zit een microfoontje in, dus je kunt er ook telefoongesprekken mee voeren of commando’s geven aan Siri. Ze zitten in een handig doosje dat je overal gemakkelijk mee naartoe neemt. Doe je de AirPods in dat doosje, dan worden ze opgeladen. Na een tijdje moet je dan wel weer dat doosje opladen. De eerste generatie AirPods verscheen in 2017. In de winkels vind je nu vooral de opvolger daarvan, de AirPods 2 uit 2019.

AirPods 2 design

De AirPods lijken behoorlijk op de oude vertrouwde Apple EarPods, maar de AirPods zijn volledig draadloos. Geen kabeltje naar je telefoon dus, maar ook onderling zijn de dopjes niet met elkaar verbonden. Als je ze even niet gebruikt, wonen de AirPods in een hoesje dat het formaat en de looks van een doosje flosdraad heeft. De AirPods zijn enkel verkrijgbaar in het wit.

Koppelen met je iPhone en meer

De AirPods zijn speciaal ontworpen voor de iPhone, ze vormen een uitstekende combi met iPhones zonder gewone koptelefoonaansluiting. Maar ze werken net zo goed met onder meer oudere iPhones, je Apple Watch, je Mac en – zij het met beperkingen – Android-smartphones.

Je koppelt ze door het doosje te openen en naast je ontgrendelde iPhone te houden. Het configuratiescherm verschijnt dan op je iPhone: klik op ‘Verbind’ en op ‘Gereed’. De AirPods zijn verbonden met iCloud en werken dan ook met de Apple-producten waarmee je met hetzelfde Apple ID bent ingelogd.

H1-chip

De eerste AirPods hadden een zogeheten W1-chip die voor de draadloze verbinding met je iPhone, iPad of Mac zorgde. Voor de tweede generatie AirPods heeft Apple een compleet nieuwe chip ontwikkeld, de H1. Deze is speciaal ontworpen voor het gebruik in hoofdtelefoons. Het ­switchen tussen apparaten (bijvoorbeeld tussen je ­iPhone en Mac) gaat met de H1-chip dubbel zo snel als voorheen, en er is minder vertraging bij de geluidsoverdracht. Dat laatste is vooral belangrijk bij het spelen van games.

Daarnaast kun nu ook via de AirPods direct met Siri praten. Begin je vraag gewoon met de magische woorden ‘Hé Siri’ en de oortjes, en Siri, beginnen direct te luisteren. Dat is toch net wat handiger en voelt natuurlijker aan dan twee keer op de oortjes tikken, zoals bij de eerste generatie het geval was.

Wel of niet draadloos opladen?

De AirPods 2 zijn er in twee varianten: draadloos oplaadbaar (met een draadloze oplaadcase) en niet draadloos oplaadbaar (met een Lightning-oplaadcase). Als je goed naar het doosje kijkt, kun je de twee van elkaar onderscheiden. De draadloze oplaadcase heeft een statuslampje aan de voorkant. Bij de niet-draadloze oplaadcase zit het statuslampje aan de binnenkant. Verder werken de beide AirPods precies hetzelfde.

Welke versie je moet kiezen, is wat ons betreft afhankelijk van twee dingen: of je al andere apparaten hebt die draadloos oplaadbaar zijn en of je al een Qi-oplaadmatje hebt. Heb je nog helemaal niets met draadloos opladen, is de versie zonder draadloze oplaadcase prima. Als je in de toekomst besluit om toch over te stappen, dan koop je alsnog een draadloze case met een verse accu. Heb je echter nu al je Apple Watch en iPhone 8 (of nieuwer) altijd op een Qi-oplaadmatje liggen, dan wil je natuurlijk ook de AirPods 2 op dezelfde manier kunnen opladen.

Andere AirPods modellen

Naast de reguliere AirPods heeft Apple nog twee andere AirPods-modellen in het assortiment: de AirPods Pro en de AirPods Max.

AirPods Pro

AirPods Pro uit case

De AirPods Pro zijn iets geavanceerder dan de reguliere AirPods. De opvallendste toevoeging is dat deze oortjes ruisonderdrukking hebben. Ook is de pasvorm beter, omdat je uit verschillende oortips kunt kiezen. De AirPods Pro zitten in een iets andere case die sowieso draadloos oplaadbaar is. Meer lees je in ons dossier over de AirPods Pro.

AirPods Max

Kleurencombinaties AirPods Max

Draag je liever een koptelefoon in plaats van oordopjes? Sinds december 2019 is er dan eindelijk ook een Apple koptelefoon: de AirPods Max. Net zo gemakkelijk in gebruik als de andere AirPods en met ruisonderdrukking. Bovendien ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Geruchten over de AirPods 3 in 2021

De AirPods 2 liggen al enkele jaren in de winkel en inmiddels wordt er druk gespeculeerd over de AirPods 3. Deze zouden in 2021 moeten verschijnen. Naar verwachting krijgen deze oordopjes een vergelijkbaar ontwerp als de huidige AirPods Pro, maar dan zonder ruisonderdrukking.

AirPods kopen?

 • AirPods 2019 met standaard oplaadcase: € 179
 • AirPods 2019 met draadloze oplaadcase: € 229

AirPods zijn te koop bij onder meer bij onder meer Coolblue en Amac.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

 

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden