Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak ruimtelijke video’s met je iPhone 15 Pro (én oudere iPhones)

Met Ruimtelijke video op de iPhone 15 Pro (en nieuwer) film je in 3D, wat je vervolgens met een vr-bril terug kunt kijken, zoals de Meta Quest of Apple Vision Pro. In deze Academy laten we je zien hoe je de functie activeert, hoe je ook met een oudere iPhone mee kunt doen, en hoe je je video’s terugkijkt in virtual reality.
Ruimtelijke video
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

ws_camera_3D
1

Activeren

Eerst moet je Ruimtelijke video activeren in Instellingen. Navigeer naar ‘Instellingen>Camera> ­Bestandsstructuren’ en zet de schakelaar bij ‘Ruimtelijke video voor Apple Vision Pro’ aan.

ws_camera_3D
2

Camera-app

Open nu de Camera-app, en veeg naar de modus ‘Video’. Je krijgt nu een icoontje te zien met een Apple Vision Pro (die doet denken aan een slaapmasker). Tik erop om Ruimtelijke video te activeren.

ws_camera_3D
3

Filmen

Houd nu je iPhone horizontaal vast en druk op de opnameknop om een Ruimtelijke video te schieten. Let erop dat je je iPhone stabiel vasthoudt. Ook kun je het best iets filmen met veel diepte.

ws_camera_3D
4

Bestand

Je Ruimtelijke video is terug te vinden bij ‘Mediatypen>Ruimtelijk’ in Foto’s. Heb je iCloud-foto’s ingeschakeld, dan wordt de video automatisch naar je Apple Vision Pro gestuurd – mits je die hebt.

ws_camera_3D
5

Terugkijken

Op de Apple Vision Pro kijk je Ruimtelijke video’s in 3D terug in de Foto’s-app. Op de Meta Quest moet je de video eerst uploaden in de Meta Quest-app op je iPhone, met het pijltje naar boven in het tabblad ‘Galerij’.

ws_camera_3D
6

Op de Quest

Op de Meta Quest bekijk je je Ruimtelijke video’s terug in de Bestanden-app. Daar verschijnen ze vanzelf als je ze hebt geüpload met de Meta Quest-app op je iPhone. Tik er eentje aan en geniet!

ws_camera_3D
Oudere iPhones

Heb je geen iPhone 15 Pro (Max) en wil je toch meedoen aan de 3D-rage? Dan kun je de app SpatialCamera gebruiken. Deze ondersteunt (bijna) alle iPhones met twee lenzen, van de iPhone XS tot de iPhone 15, en maakt dezelfde Ruimtelijke video-bestanden als de Camera-app. Wel presteert hij het best op iPhones waarbij de lenzen verticaal of horizontaal naast elkaar geplaatst zijn. Bij een diagonaal camera-eiland, zoals op de iPhone 13, moet je je iPhone scheef houden voor het beste resultaat.