Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Logic Pro X: de perfecte drums met de Drum Kit Designer

Logic Pro Touch Bar
Icon voor Logic Pro
Logic Pro
Moeilijkheid:
Stappen:
5 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

In iCreate 121 nemen we Logic Pro X, de grote broer van GarageBand, onder de loep. Dit opname- en mixprogramma biedt alles wat een muziekproducer zich maar kan wensen. Is dat niet heel ingewikkeld? Dat valt reuze mee. Als je bekend bent met GarageBand, dan groei je vanzelf in Logic. Kijk bijvoorbeeld naar de briljante Drum Kit Designer.

Goede drummers zijn schaars, en dan nog zal niet iedere slaapkamerproducer de ruimte hebben om een akoestische kit op te nemen. Geen nood, de virtuele drummers van GarageBand zijn ook beschikbaar voor Logic. Sterker nog, ze brengen de nodige extra trucjes met zich mee.

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

Logic Pro Drum Kit Designer
1

Drummerspoor

Ga naar ‘Track>New Drummer Track’ om een drummerspoor aan te maken. In de Library links kies je de gewenste drummer en in de Editor (knop met het schaartje) geef je aan wat voor beat er gespeeld wordt.

Logic Pro Drum Kit Designer
2

Pas drumbeat aan

Is de beat het toch niet helemaal? Ctrl-klik op het spoorfragment en kies ‘Convert to MIDI region’. De Editor toont nu de midi-weergave van wat de drummer speelt. Versleep de blokjes om de beat aan te passen.

Logic Pro Drum Kit Designer
3

Pas drumsound aan

Ook handig: de onderdelen van het huidige drumstel kiezen. Open de Inspector (de knop met het i’tje linksboven) en houd hierin de cursor boven ‘Drum Kit’. Klik op de knop met de schuifjes die dan verschijnt.

Logic Pro Drum Kit Designer
4

Drum Kit Designer

De Drum Kit Designer opent. Klik op een onderdeel van het drumstel om dit naar wens te stemmen of te dempen. De snare en bassdrum kun je zelfs helemaal omwisselen met een totaal anders klinkende variant.

Logic Pro Drum Kit Designer
5

Totale controle

Voor de totale controle ga je naar de Library. Onder Sounds selecteer je bij ‘Drum kit>Producer Kits’ de plus-variant van het huidige drumstel. Elk onderdeel van de drumkit krijgt nu zijn eigen spoor in de Workspace.

Logic Pro X of GarageBand?

Dat je het geluid en de beat van het drumstel veel preciezer kunt instellen, is slechts een van de dingen die Logic Pro X beter doet dan GarageBand. Wat nog meer? Dat lees je in iCreate 121.