Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Ontdek de plug-ins van Logic Pro

Met de plug-ins in Logic Pro pas je het geluid van je spoor of zelfs je gehele project op spectaculaire wijze aan. Wij zetten de beste plug-ins voor je op een rij, en laten zien hoe je er op de iPad mee aan de slag gaat.
Logic Pro plug-ins
Icon voor Logic Pro
Logic Pro
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

Logic Pro plug-ins
1

Space Designer

De Space Designer doet precies wat de naam zegt: je ontwerpt er een virtuele ruimte mee waarin­­­ je spoor of project zich afspeelt. Dit kan een kleine studiokamer zijn, maar ook een gigantische­­­ concertzaal met veel galm.

Instructiefoto: Presets
2

Presets

Door op de grijze tekst naast de naam van een plug-in te tikken, toon je het menu met de presets van de plug-in. Dit zijn vooraf ingestelde configuraties­­­ van een plug-in, zoals een bepaalde ruimte in de Space Designer.

Logic Pro plug-ins
3

Pitch Correction

Met Pitch Correction stel je een noot van een opgenomen instrument bij (lijn of microfoon), en corrigeer je een stem die er nét een beetje naast zit. Dit doe je door een schaal te selecteren met ‘toegestane’ noten.

Logic Pro plug-ins
4

Phaser

De phaser is een effect dat in de jaren tachtig behoorlijk populair was, met name bij drumgeluiden en elektrische gitaren. Door de phaser toe te passen, klinkt het geluid alsof het op een onnatuurlijke manier ‘verschuift’.

Instructiefoto: Stereo Spread
5

Stereo Spread

Heb je een monospoor, zoals van een elektrische­­­ gitaar, en wil je de sound wat meer verspreiden over de stereoweergave van je nummer?­­­ Met de Stereo Spread doe je precies dat, en het werkt ook voor ‘nauwe’ stereosignalen.

Logic Pro plug-ins
6

Compressor

De Compressor is absoluut essentieel voor het mixen van je muziek. Hiermee beperk je het dynamisch bereik van een instrument of stem. Zo wordt je nummer geschikter om te exporteren, omdat het volume niet hard piekt.

Logic Pro plug-ins
7

Limiter

De Limiter lijkt erg op de Compressor, maar is heel specifiek gericht op het (subtiel) afkappen van geluiden als ze een bepaald volume bereiken. Je hoort de uitschieters nog wel, maar een stuk zachter.

Logic Pro plug-ins
8

Echo

Kan iemand mij horen – horen? Met de Echo herhaal je een geluid, en wordt het steeds zachter bij elke repetitie. Dit is met name voor stemmen een handig effect, al moet je er niet té geutig mee zijn.

Instructiefoto: Amp Designer
9

Amp Designer

De laatste onmisbare plug-in: de Amp Designer.­­­ Hiermee stel je een virtuele versterker­­­ samen, of kies je een mooie preset die een bestaande­­­ versterker nadoet. Dit is met name voor gitaristen een geweldige tool.

Hier vind je de belangrijkste functies

Logic Pro
Plug-ins van derden

Op de iPad vind je plug-ins van derden niet zoals op de Mac, want je kunt niet zomaar programma’s buiten de App Store downloaden.­­ In plaats daarvan heb je apps nodig met ondersteuning voor ‘AUv3’: Audio Unit version 3. Hiermee ‘praat’ de app met Logic Pro, en kun je hem vanuit Logic gebruiken. Op zoek naar zulke apps? Zoek in de App Store naar ‘AUv3’, of naar apps van Eventide, FabFilter en Mo.