Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Mooie fietsroute uitstippelen met Komoot op de iPhone

Houd je van fietsen, wielrennen of mountainbiken? Komoot is een reisgids, navigatiesysteem en fietcomputer in één. Zo maak je een fietsroute.
Verken Komoot
Icon voor Apps
Apps
iPhone 7
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Over Komoot

Het weekend komt er weer aan, tijd om te fietsen, mountainbiken of wielrennen. En ook daarbij komt de iPhone van pas: Komoot is de fiets-app die je hebben moet. Het is een reisgids, navigatiesysteem en fietcomputer in één. Komoot is gratis te downloaden in de App Store. Je eigen provincie krijg je cadeau, daarnaast zijn er grotere regio’s voor 8,99 euro. De hele wereld heb je voor 30 euro op je stuur. Wij laten je zien hoe je een fietsroute uitstippelt.

Lees hier stap voor stap hoe Komoot werkt

Fiets app iPhone: Komoot
1

Account Komoot aanmaken

Komoot is een sociaal netwerk voor fietsers, daarom heb je een account nodig. Kies een van de opties en volg de stappen die nodig zijn voor het maken van een account. Sta daarna toe dat de app je locatie mag bijhouden.

Kies de regio waar je wilt fietsen
2

Kies de regio om te fietsen

Dit is het hoofdscherm van Komoot. Tik rechtsonder op ‘Regions’, daar kun je namelijk ontgrendelen dat je alle routes binnen jouw provincie offline mag gebruiken. Extra regio’s kosten geld.

Fietsen, mountainbiken of wielrennen
3

Fiets of mountainbike?

Ga weer terug naar het tabblad ‘Plan’ en tik linksboven op de medaille. Kies hier alvast je passendste fietssoort. Maakt het je niet zo veel uit, dan is het generieke ‘Bicycle’ prima.

Verken Komoot
4

Verkennen

Verken nu de kaart. Overal duiken rode bolletjes op met een fiets erin. Tik op een aantal en zoek een bestemming die je leuk lijkt. Tik vervolgens op de foto, niet op de twee knoppen onderin.

Fietsroutes Komoot
5

Kant-en-klare fietsroutes

Een eigen route maak je via ‘Plan a Tour’, maar gemakkelijker zijn de kant-en-klare fietstochten onderin. Hierbij krijg je een leuke route die langs de bezienswaardigheid gaat. Minder handig zijn de vaste start- en eindpunten.

fietsroute uitstippelen
6

Eigen fietsroute uitstippelen

Na een tik op ‘Plan a Tour’ kies je de optie ‘Take Me There’. Bovenin selecteer je een ‘Fitness Level’, deze past de routeberekening aan. Met een tik op ‘Add Waypoint>Choose On Map’ voeg je nog meer bestemmingen toe.

Je fietsroute
7

Overzicht

Onderin vind je een overzicht van de route: hoe lang is deze en via wat voor wegen fiets je. Ben je tevreden, start dan de navigatie met de grote, groene knop onderin: ‘Start Navigation’

Fietsnavigatie iPhone
8

Fietsnavigatie iPhone

Tijdens het navigeren krijg je gesproken instructies (in het Engels). Via de drie puntjes geef je aan dat je in plaats van via spraak, instructie-notificaties wilt ontvangen. Na het fietsen wordt de route toegevoegd aan je profiel.