Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17-geheimen: trucjes om orde in de chaos te scheppen

iOS 17 heeft talloze kleine maar fijne geheimen. Van deze anti-chaostips krijg je sowieso een opgeruimd humeur!
chaos header
Icon voor iOS
iOS
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ben je soms een sloddervos? Apple TV remote weer eens kwijt, je iPhone vol met verlopen verificatiecodes? Met deze trucjes schep je orde in de chaos. Lees in deze reeks met iOS 17 geheimen ook onze artikelen over trucjes voor tijdmanagementgeheimen van het vergrendelscherm, tips voor je gezondheid en fijne functies voor je foto’s.

Instructiefoto: Vind je Apple TV Remote
1

Vind je Apple TV Remote

Heb je een recente Apple TV met een zilverkleurige afstandsbediening?­­ En ben je die kwijt? Zet eerst de knop ‘Apple TV Remote’ in je Bedieningspaneel via ‘Instellingen>Bedieningspaneel’. Open het paneel en tik op de knop. Tik bovenin op de lijst met ruimtes in je huis, en daarna op ‘Zoek’. Koud, warm, heet – tóch tussen de kussens van de bank.

Instructiefoto: Schudden na gebruik
2

Schudden na gebruik

Heb je een app of widget verplaatst op je beginscherm en wil je hem terug op de oude plek? Je laatste gedane actie maak je ongedaan door je iPhone te schudden en ter bevestiging op ‘Herstel’ te tikken.

Instructiefoto: Sorteer je iPhone-opslag
3

Sorteer je iPhone-opslag

Via ‘Instellingen>Algemeen> iPhone-opslag’­­ zie je wat de ruimtevreters op je iPhone zijn en ruim je ze snel op. Standaard staan de grootste apps bovenaan, maar als dat apps zijn die je veel gebruikt, wil je ze misschien niet opruimen. Tik op ‘Grootte’ om te sorteren op naam of op datum. Apps die je al tijden niet gebruikt hebt, wil je misschien wél verwijderen. Dat scheelt vaak ook al heel wat.

Instructiefoto: Ruim verificatiecodes op
4

Ruim verificatiecodes op

Stroomt jouw Berichten-app of Mail-inbox­ vol met verificatiecodes die je maar één keer nodig hebt? Ga naar ‘Instellingen>Wachtwoorden>­­Wachtwoordopties’ en activeer de schakelaar bij ‘Ruim automatisch op’. Wanneer je in het vervolg inlogt bij een site of app die verificatiecodes­­­ gebruikt, verschijnt er een melding­­­ met de code. De code staat eveneens­­­ boven het toetsenbord: tik erop om hem toe te passen. Daarna wordt hij meteen verwijderd uit Berichten of Mail.

Instructiefoto: Vind oude wachtwoorden terug
5

Vind oude wachtwoorden terug

Als je per ongeluk een wachtwoord verwijderd hebt uit je sleutelhanger, geeft Apple je dertig dagen om het terug te halen. Recent verwijderde wachtwoorden vind je via ‘Instellingen>Wachtwoorden>Recent verwijderd’. Selecteer het verwijderde wachtwoord, tik op ‘Zet terug’ en haal opgelucht adem.

Instructiefoto: Je oude toegangscode is goud waard
6

Je oude toegangscode is goud waard

Heb je je toegangscode aangepast via ‘Instellingen>Face/Touch ID en toegangscode’, dan kun je je oude code nog 72 uur gebruiken. Overigens pas nadat je herhaaldelijk vastloopt bij het invoeren van je nieuwe toegangscode.­­­ Uiteindelijk­­­ krijg je de vraag om toch je oude toegangscode­­­ in te voeren. Maar … je verandert je toegangscode niet voor niets, en misschien kun je er dus maar beter helemaal vanaf zijn. Tik in dat geval op ‘Verwijder vorige toegangscode nu’.