Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Doe meer met foto’s in WhatsApp

In WhatsApp zitten stiekem allemaal mogelijkheden om je foto’s op te fleuren met tekst, stickers, filters en meer. En de app heeft wat verborgen trucjes om je foto’s in hogere kwaliteit of zelfs de originele kwaliteit te sturen. In deze Academy helpen we je op weg!
Afbeelding van Doe meer met foto’s in WhatsApp
Icon voor WhatsApp
WhatsApp
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

ws_whatsapp_fotos
1

Foto versturen

Eerst de basis: in WhatsApp verstuur je een foto met de ‘+’-knop linksonder in een chat. Tik dan op ‘Foto- en videobibliotheek’ en kies je foto uit. Tik daarna nog eens op de plus linksonder als je meerdere foto’s wilt versturen.

ws_whatsapp_fotos
2

Bewerken

Je krijgt nu het bewerk-menu­­ in beeld. Bovenin vind je alle knoppen om je foto te bewerken. De linkerknop daarvan, met ‘HD’ erop, gebruik­­ je om je foto in hoge kwaliteit te versturen – mits de foto scherp genoeg is.

ws_whatsapp_fotos
3

Stickers

Met de plaknotitie-achtige knop bovenin selecteer je stickers of emoji’s om op je foto te plaatsen. Tik er eentje aan, en hij verschijnt op je foto. Vervolgens kun je hem verslepen en met knijpbewegingen vergroten of verkleinen.

ws_whatsapp_fotos
4

Tekst

Met de ‘T’-knop maak je een tekstvak aan. Typ wat leuks, selecteer­­­ een lettertype onderin, en kies een achtergrond voor je tekst met het vierkantje bovenaan. Tik op ‘Gereed’ als je klaar bent met typen.

ws_whatsapp_fotos
5

Tekenen

Ook de tekst kun je nu verslepen­­­ en vergroten – en je fleurt de foto nog verder op door te tekenen.­­­ Tik op het potlood rechtsboven,­­­ kies een kleur rechts in beeld, en teken erop los! Je slaat je creatie wederom op met ‘Gereed’.

ws_whatsapp_fotos
6

Filters

Ze zitten een beetje verborgen, maar in WhatsApp zitten ook nog allerlei fotofilters­­ die je gemakkelijk toepast. Veeg je foto naar boven, en kies je gewenste filter. Tik op ‘Gereed’,­­­ en dan op de blauwe pijl om je foto te verzenden.

Foto in originele kwaliteit

In WhatsApp is het ook mogelijk om foto’s in hun originele kwaliteit te sturen. Dit is dus een nog hogere kwaliteit dan de ‘HD’-optie (stap 2), en dit is bijvoorbeeld handig voor een foto die geprint moet worden. Het verzenden gaat wel net even anders: tik op de ‘+’ linksonder in een chat, en kies ‘Document’.­­­ Tik daarna op ‘Kies een foto of video’ en vervolgens op de blauwe verzendknop.

ws_whatsapp_fotos