Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Vraag het aan Microsoft Copilot

Zeg je AI, dan zeg je ChatGPT. Maar stiekem is dé slimme chatbot van vorig jaar nu alweer ingehaald. Copilot, de nieuwe AI van Microsoft, combineert namelijk de krachten van ChatGPT en de zoekmachine Bing. Dit kun je er allemaal mee!
Afbeelding van Vraag het aan Microsoft Copilot
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!
ws_copilot
1

Even inloggen

Je downloadt de Microsoft Copilot-app gratis in de App Store. Open de app, en tik linksboven op het bolletje. Log hier in met je Microsoft-account: het is niet verplicht, maar ontgrendelt wel álle functies van Copilot.

ws_copilot
2

GPT-4

Keer terug naar het hoofdscherm. Je kunt hier direct je vraag stellen aan de Copilot, maar ons advies is om eerst even het schuifje om te zetten bij ‘GPT-4 gebruiken’. Dit maakt de chatbot net wat slimmer.

ws_copilot
3

Vraag maar raak

Tijd voor je eerste vraag. Wij beginnen simpel, en vragen naar een zekere hoofdredacteur van iCreate. In het antwoord wordt direct het verschil met ChatGPT duidelijk, want Copilot zoekt op het internet naar het antwoord.

ws_copilot
4

Complexer

Je krijgt een goed beeld van het denkvermogen van Copilot door te vragen naar de reiskosten van een autoritje. Hij pakt allerlei informatie erbij en komt daarmee tot een concreet bedrag – dat scheelt wat rekenwerk.

ws_copilot
5

Beeld erbij

Wij krijgen al zin in ons autoritje. Om er alvast een beeld bij te krijgen, vragen we ‘Kun je daar een foto bij maken?’. Copilot maakt nu aan de hand van beeldgenerator Dall-E een viertal plaatjes van de autorit. Cool!

ws_copilot
6

Andersom

Copilot kan ook beeld interpreteren. Druk op de camera onderin, en kies het fotolijstje linksonder om een foto te selecteren. Stel nu je vraag over de foto, en druk op de verzendknop. Copilot gaat direct aan de slag.

Copilot online

In deze workshop gebruiken we de app van Microsoft Copilot. Er is echter ook een website met ongeveer dezelfde functionaliteit. Hiervoor ga je in de browser naar copilot.microsoft.com.

Microsoft Copilot
Privacy

De Microsoft Copilot leert constant. Op het moment dat een antwoord je niet bevalt, heeft de chatbot er dus baat bij dat je hem hierop wijst, want met deze data maakt Microsoft hem weer slimmer. Dit betekent echter ook dat je beter geen gevoelige informatie met de chatbot kunt delen, gezien dit wordt verwerkt op Microsoft’s servers, en dus ingezet kan worden om de Copilot slimmer te maken.