Ontdek de belangrijkste Systeeminstellingen voor je Mac
Direct aan de slag?
Apple ID
Belangrijke persoonlijke informatie vind je onder het kopje Apple ID. Klik maar eens op je naam. Je vindt hier allerlei persoonsgegevens en als die niet kloppen, kun je ze hier wijzigen. Ook zie je welke apparaten er gekoppeld zijn aan je Apple ID.
iCloud
Klik onder Apple ID op iCloud. Je ziet hier hoeveel opslag je nog hebt en welke gegevens er gesynchroniseerd worden via iCloud. Staat bijvoorbeeld ‘Foto’s’ op blauw, dan worden ze gelijkgetrokken met je iPhone.
Wifi, Bluetooth, netwerk
Je Mac staat constant in verbinding met de wereld eromheen … als de communicatiekanalen tenminste goed zijn ingesteld. ‘Bluetooth’ bijvoorbeeld, is je toevluchtsoord als die AirPods maar geen verbinding willen maken.
Meldingen
Wil je dat alle toeters en bellen klinken als er een notificatie binnenkomt van welke app dan ook? Of wil je juist alleen zeer specifieke meldingen van specifieke apps? Het kan allemaal; stel het in via ‘Meldingen’.
Focus
Minimaliseer afleidingen door op je Mac een Focus in te stellen. Je ontvangt dan alleen meldingen van apps en personen die jij voor dat moment selecteert. Bijvoorbeeld alleen werkgerelateerde zaken als je op kantoor bent.
Toegankelijkheid
Problemen op het gebied van horen, zien en motoriek? Apple laat je niet in de steek. Via Toegankelijkheid vind je allerlei opties om je Mac eenvoudiger te kunnen bedienen. Bijvoorbeeld kleurenfilters voor kleurenblinden.
Achtergrond en Schermbeveiliging
Het oog wil ook wat: via Achtergrond stel je een mooie bureaubladachtergrond in. Via Schermbeveiliging regel je een screensaver voor als je even niet achter je Mac ziet – wel zo handig in het kader van privacy.
Touch ID en wachtwoord
Heb je een Mac met Touch ID? Dan registreer je via dit paneel je vingerafdruk (je kunt ook die van iemand anders toevoegen). Ook bepaal je wat er met Touch ID allemaal mogelijk is. Zoals: betalen met Apple Pay.
Wachtwoorden
Via het paneel Wachtwoorden vind je al je gebruikersnamen en wachtwoorden – als je tenminste je belangrijkste wachtwoord onthouden hebt. Dezelfde informatie vind je overigens ook via de voorkeuren van Safari.