Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ontdek het Bedieningspaneel van de Apple Watch

Bedieningspaneel Apple Watch
Icon voor Bedieningspaneel
Bedieningspaneel
Icon voor Apple Watch
Apple Watch
Moeilijkheid:
Stappen:
1 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!
De vier belangrijkste knoppen op het Bedieningspaneel van de Apple Watch

Met de allereerste knop zet je wifi uit en weer aan. Houd de knop langer ingedrukt om direct naar de wifi-instellingen te gaan. Je kunt zo bijvoorbeeld snel wisselen tussen verschillende wifi-netwerken.

Is je iPhone kwijt en ligt-ie zeker weten in de buurt? Tik dan op de knop met de telefoon, en je iPhone bliept. Houd je deze knop langer ingedrukt, dan stuurt je iPhone ook nog lichtsignalen uit.

De knop met het percentage toont het huidige batterijpercentage van je Watch. Is dit getal wat aan de lage kant? Tik op de knop en de optie om de Energiebesparingsmodus te ­activeren komt in beeld.

Wil je niet dat je Apple Watch geluid maakt? Tik op het belletje voor het inschakelen van de Stille modus. Je ontvangt overigens nog wél voelbare signalen, zodat je geen melding hoeft te missen.

ws_watch_145
1

Focus

Tik op het maantje om een Focus te kiezen. Een veelgebruikte Focus is ‘Niet storen’ – daarmee komen alleen nog de oproepen van je favorieten binnen. Deze Focus wordt ook actief op je iPhone.

ws_watch_145
2

Theater

Tik op de maskertjes voor de Theatermodus. Het scherm blijft donker, ook als je je pols optilt (met een zwenkje aan de kroon licht het alsnog op). Bovendien schakel je zo direct de Stille modus (stap 4) in.

ws_watch_145
3

Waterslot

Met het druppeltje activeer je het Waterslot, voor bijvoorbeeld tijdens het douchen. Ontgrendelen doe je vervolgens door de kroon ingedrukt te houden. Na het geluidje kun je het scherm weer gebruiken.

ws_watch_145
4

Zaklamp

Verander je Apple Watch in een zaklamp; handig als je je ­slot wilt bijschijnen. Veeg vervolgens horizontaal over het scherm om te kiezen uit verschillende zaklampen. Waaronder een knipperlichtje!

ws_watch_145
5

Vliegtuig

Met deze knop vlieg je direct naar de instellingen voor de vliegtuigmodus. Je kunt die dan in- en uitschakelen. En gelijk ook aangeven of wifi en bluetooth dan aan en uit moeten gaan.

ws_watch_145
6

AirPlay

Muziek, podcasts en andere audio op je Apple Watch speel je af op een bluetooth koptelefoon of speaker. Via het AirPlay-knopje kies je het apparaat dat je wilt gebruiken.

ws_watch_145
7

Gehoor

Staat het geluid iets te hard of te zacht? Tik, terwijl je via je koptelefoon audio beluistert, op het oortje. Deze schuifbalk komt dan in beeld: daarmee pas je met één veeg het volume aan.

ws_watch_145
8

Tekstgrootte

Zijn de lettertjes op de wijzerplaat maar lastig te lezen? Via de aA-knop pas je de tekstgrootte aan: tik op de letters links en rechts voor een kleiner of groter formaat. Dit werkt overigens niet voor alle apps.

ws_watch_145
9

Schooltijd

Beheer je de Apple Watch van je kind? Dan kun je Schooltijd instellen om afleiding te voorkomen. Maar je kunt deze speciale wijzerplaat ook zelf instellen via de knop met de lessenaar.

ws_watch_145
10

Walkietalkie

Wil je snel even een audioboodschap sturen naar een vriend die ook een Apple Watch heeft? Je horloge herbergt ook een ‘ouderwetse’ walkietalkie. Te vinden via deze knop.

ws_watch_145
11

Wijzig

Niet tevreden over de volgorde van de knoppen in het bedieningspaneel? Of gebruik je bepaalde knoppen toch nooit? Tik op ‘Wijzig’ om knoppen te verslepen, te verwijderen of toe te voegen.

ws_watch_145
12

Toegankelijkheid

Helemaal onderaan bij ‘Instellingen>Toegankelijkheid’ voeg je deze Activeringsknop toe. Daarmee open je snel specifieke toegankelijkheidsfuncties. Voor als je te maken hebt met fysieke beperkingen.