Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Alfred: Een persoonlijke butler voor je Mac

Ken je Alfred al? Deze app is een butler voor je Mac, en maakt je werk voortaan een stuk gemakkelijker.
Afbeelding van Alfred: Een persoonlijke butler voor je Mac
Icon voor macOS
macOS
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
30 minuten
Stappen:
25 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Over Alfred

Heb je een favoriete app op je Mac? Ik in ieder geval wel. Volgens de ingebouwde statistieken van die app heb ik hem sinds 27 februari 2018 3631 keer gebruikt, gemiddeld zo’n vier keer per dag. De enige app die qua gebruik in de buurt komt, zal wel de browser Safari zijn. Over welke app ik het heb? Alfred. Het programma bestaat inmiddels zo’n tien jaar en het eerste wat ik op elke nieuwe Mac doe, is Alfred installeren.

In het verleden hebben we al vaker over Alfred geschreven. Zo stond het programma bijvoorbeeld al in een lijstje met apps die op geen Mac mogen ontbreken. Maar meestal hadden we het slechts over één functie van Alfred, te weten de mogelijkheid om er bestanden en andere apps op je Mac mee te zoeken. In de basis is Alfred namelijk precies daarvoor gemaakt: het is een net wat sneller alternatief voor Spotlight. Alfred beperkt zijn zoekresultaten standaard op slechts een aantal gekozen mappen, waardoor je veel sneller de gezochte app te zien krijgt. Daarnaast maakt het Alfred ook gemakkelijker om direct vanuit je bureaublad op internet te zoeken.