Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

74 geheime functies van iOS 15

secrets_front
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts ‚ā¨5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je¬†gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Bij de presentatie van een grote iOS-update zet Apple de belangrijkste vernieuwingen in de schijnwerpers. Maar iOS 15 heeft veel meer te bieden dan Focus, de vernieuwde FaceTime-app, het meldingenoverzicht en het nieuwe ontwerp voor Safari. En vaak zijn het juist de kleine dingen die je ­iPhone-ervaring echt verbeteren. Op de volgende pagina’s nemen we je mee langs de verborgen functies en handigheidjes van iOS 15, die je vaak nooit zult opmerken als je niet weet waar je moet zoeken.

Ontdek hoe je tekst scant met de Camera-app, check je gezondheidstrends, vind die geheime buienradar en leer de andere 71 vernieuwingen van iOS 15 kennen. En zorg dat je je iPhone via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ hebt bijgewerkt, want we trappen af met de pareltjes van iOS 15.2.

secrets_front

De vernieuwingen van iOS 15.2

In een tussentijdse update kreeg de iPhone er veel functies bij. Dit zijn ze.

1 Vernieuwd meldingenoverzicht

secret_1

In iOS 15 introduceerde Apple het meldingenoverzicht. Je schakelt het in via ‘Instellingen>Berichtgeving’. De functie verzamelt niet-dringende meldingen die iOS-apps versturen en laat ze op gezette tijden zien. In iOS 15.2 heeft Apple de lay-out aangepast. De meldingen overlappen elkaar, waardoor het gemakkelijker is om in één oogopslag te zien wat er in de samenvatting staat.

2 Privacyrapport voor apps

secret_2

De iPhone heeft er een belangrijke privacy-­functie bij: ‘Rapport over privacy van apps’. Het rapport maakt transparanter wat apps met je gegevens doen. Je ziet niet alleen hoe vaak (en wanneer) een app toegang had tot bijvoorbeeld je camera en microfoon, maar ook met welke domeinen ze contact hebben gelegd. Om het in te schakelen open je de Instellingen-app en ga je naar ‘Privacy>Rapport over privacy van apps’. Kies ‘Schakel privacyrapport in’.

3 SOS-noodfunctie