Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

5 handige tips voor je simkaart

Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Het is in principe het hart van je iPhone: het simkaartje. Je krijgt dit kaartje van je provider en je hebt het nodig om te kunnen bellen, appen en internetten. Bij het afsluiten van een abonnement stop je het kaartje in je toestel en daarna heb je er geen omkijken meer naar … Toch? Wij zetten vijf handige tips voor je simkaart op een rij.

1. Nooit meer je simpincode invoeren

Grote kans dat je je iPhone altijd aan hebt staan, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Maar het kan gebeuren dat hij een keer vastloopt, of dat de batterij echt compleet leeg is. Zet je vervolgens je iPhone weer aan, dan moet je je simpincode opnieuw invoeren … Alsof je die dan nog weet!

Je kunt de simpincode heel eenvoudig uitzetten via het ‘Instellingen>Telefoon>Simpincode’. Als je het schakelaartje op grijs zet, wordt er nog één keer om die simpincode gevraagd en daarna kun je deze vergeten. Houd er wel rekening mee dat je het in geval van diefstal wel net even gemakkelijker maakt om aan de haal te gaan met je belminuten en databundel.

2. Zo verwijder je je simkaart

Simkaart verwijderen

Aan de rechterkant van je iPhone vind je het simkaartlaatje, maar hoe open je dat? Als je net een nieuwe iPhone hebt, is het eenvoudig: in de verpakking zit een zogenaamde simkaartverwijdertool. Hiermee prik je in het gaatje op het laatje, waarna dit naar buiten schuift. Maar als je na een jaar je simkaart wilt vervangen, vind je dat kleine prikkertje van Apple natuurlijk nooit meer terug. Geen probleem, je hebt vast wel ergens een paperclip liggen. Buig je die recht zoals op het plaatje hierboven, dan is het een prima simkaartverwijdertool.

Voor het achterhalen van je simkaartnummer hoef je dit trouwens niet te doen: zie de volgende tip!

3. Je simkaartnummer opzoeken

In sommige gevallen wordt er naar je simkaartnummer gevraagd, bijvoorbeeld wanneer je iPhone is gestolen of over wilt stappen naar een andere provider met behoud van je huidige nummer. Het nummer van je simkaart vind je natuurlijk op het kaartje zelf. Maar wees gerust, je hoeft de simkaart niet uit je toestel te peuteren om het nummer te achterhalen. Het nummer is eenvoudig terug te vinden. Open de app Instellingen en ga naar het tabblad Algemeen. Tik nu op Info. Het nummer dat vermeld staat achter ICCID, is je simkaartnummer.

4. Welke simkaart past er in mijn iPhone?

Nano simkaart

Er zijn drie formaten simkaarten in de omloop: een nano-simkaart (klein), een micro-simkaart (middel) en een reguliere simkaart (groot).  Die kun je niet allemaal naar believen in je iPhone stoppen. De kans is groot dat je een nano-simkaart hebt: die zit in de iPhone 5 en nieuwer. In de iPhone 4(s) zit een microsimkaart. Nóg oudere iPhones – die zullen nauwelijks nog in de roulatie zijn – hebben een reguliere simkaart. Of lees wat je kunt doen als je simkaart niet past.

5. Apple SIM voor iPad: handig in het buitenland

Niet alleen in de iPhone zit een simkaart: er zijn ook iPad-modellen met wifi en mobiel internet. Ga je naar het buitenland, dan is de Apple SIM handig. Deze simkaart is voor vijf euro te koop bij de Apple Stores, en wordt al meegeleverd met de 9,7-inch iPad Pro. Zo kun je in het buitenland altijd verbinding maken met mobiele netwerkaanbieders. Je kunt ter plekke een kortlopend data-abonnement afsluiten. Kies in het menu ‘Mobiele data’ voor ‘Configureer mobiele data’ en je ziet de aanbieders waaruit je kunt kiezen.