Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iTip: Zo stream je het beeld van YouTube Kids naar je televisie

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
YouTube Kids kijken op televisie


Lees verder na de advertentie

Sinds vorige week heeft YouTube in Nederland ook een versie voor kinderen: YouTube Kids. De app is beschikbaar voor de iPhone en iPad, maar een versie voor de Apple TV of smart tv is er (nog) niet. Toch zijn er manieren om YouTube Kids te bekijken op je televisie.

YouTube Kids kijken op televisie met Apple TV

Als je een Apple TV hebt, gebruik je AirPlay om YouTube Kids vanuit je iPhone of iPad te streamen naar je televisie. Dat doe je zo:

  • Open een video in YouTube Kids.
  • Tik rechtsboven op het AirPlay-icoon, het vierkant met driehoek.
  • Tik op je Apple TV.

Zie je je Apple TV er niet tussen staan? Check dan of je iPhone of iPad verbonden is met hetzelfde wifi-netwerk als je Apple TV. Op je Apple TV zie je via ‘Instellingen>Netwerk’ met welk netwerk hij verbonden is. Op je iPhone of iPad controleer je het via ‘Instellingen>wifi’.

YouTube Kids kijken met Chromecast


kooptip

Heb je geen Apple TV in huis, maar wel een Chromecast? Dan doe je het volgende om het beeld naar de televisie te streamen:

  • Open een video in YouTube Kids.
  • Tik rechtsboven op het Chromecast-icoon.
  • Selecteer je Chromecast.

Als je het Chromecast-icoon niet ziet staan, kan het zijn dat je iPhone of iPad niet verbonden is met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast. In de Google Home-app zie je met welk netwerk je Chromecast verbonden is. Op je iOS-apparaat ga je hiervoor naar ‘Instellingen>wifi’.

[product google-chromecast open]