Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

YouTube test incognito-modus die je gênante zoekopdrachten verbergt

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
YouTube Logo 2017


Lees verder na de advertentie

Veel iPhone-gebruikers maken in Safari (of Chrome) gebruik van de privémodus, zodat je kunt browsen zonder dat je ‘sporen’ achterlaat in bijvoorbeeld de geschiedenis of cookies. Zo’n functie komt er waarschijnlijk ook voor YouTube, zo ontdekte Android Police. In de Android-app van YouTube experimenteert Google met een incognito-modus.

YouTube incognito

Op dit moment resulteert het bekijken van een YouTube-video in een achtervolging van het aanbevelingsalgoritme van YouTube. Dat kan handig zijn, maar het kan ook voor gênante situaties zorgen als je een keer op een gekke video klikt, of je je stiekeme liefde voor die ene guilty pleasure liever geheim had gehouden.

Een incognito-modus is dan een uitkomst en Google probeert deze functie bij verschillende YouTube-gebruikers uit. De functie gaat schuil achter de Account-knop rechtsboven, die je gebruikt om bijvoorbeeld van account te wisselen, of naar je eigen kanaal te gaan. Hier is bij enkele Android-gebruikers de functie ‘Turn on Incognito’ toegevoegd.

Niet helemaal privé

Ga je op YouTube incognito, blijf je ingelogd op je account, terwijl YouTube je bekeken video’s niet opslaat in de geschiedenis en de video’s niet gebruikt voor het aanbevelingsalgoritme. Maar zoals dat ook geldt voor bijvoorbeeld de privémodus van Safari: helemaal privé is de functie niet. Voor je werkgever of internetprovider is het nog altijd mogelijk om te zien wat je hebt bekeken.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Zo ziet de incognito-modus er op een Android-apparaat uit:

youtube incognito

youtube incognito