Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Met deze 13 nieuwe emoji wil Apple mensen met een handicap beter vertegenwoordigen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
emoji's voor mensen met een handicap


Lees verder na de advertentie

Alle huidskleuren, religies en geslachten lijken inmiddels wel in een emoji gegoten. Maar er is nog één belangrijke groep waar nog niet aan is gedacht: mensen met een handicap. Met een nieuwe reeks emoji’s wil Apple daar verandering in brengen. Het bedrijf pleit voor dertien nieuwe emoji’s die mensen met een beperking beter moeten vertegenwoordigen.

emoji handicap

Emoji’s voor mensen met een handicap

De dertien emoji’s heeft Apple voorgesteld aan het Unicode Consortium, een non-profitorganisatie die de wereldwijde standaard voor emoji’s bepaalt. Wanneer zij de emoji’s goedkeuren, kunnen ze onderdeel worden van Emoji 12.0. Deze versie moet begin 2019 verschijnen.

De nieuwe emoji’s zijn onder meer geleidehonden, hoortoestellen, roltoestellen en een armprothese. De meeste hiervan zijn beschikbaar in verschillende huidtinten. Volgens Apple is dit nog maar een ‘startpunt’, dus mogelijk volgen er meer emoji’s die gericht zijn op mensen met een handicap.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

‘Eén op de zeven mensen wereldwijd heeft een bepaalde vorm van handicap’, stelt Apple in een toelichting. ‘Bijvoorbeeld een visuele, auditieve of motorische beperking, of een meer verborgen, onzichtbare handicap. De bestaande emoji zijn gericht op een grote groep mensen en activiteiten, maar slechts weinig hebben betrekking tot de levenservaringen van mensen met een handicap.’

De nieuwe emoji’s

Eerder dit jaar gaf Unicode aan dat het dit jaar 157 nieuwe emoji’s introduceert. Het gaat onder andere om dieren, superhelden, nieuwe haarstijlen en meer expressieve gezichten. Waarschijnlijk lanceert de organisatie ze op 11 juni 2018. Dit betekent dat de plaatjes waarschijnlijk al beschikbaar zijn in iOS 12.

Bekijk alle nieuwe emoji’s hier:

emoji mensen beperking