Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Externe harde schijf aan je iPad, het kan

Auteur: iCreate
2 reacties


Lees verder na de advertentie

Leuk zo’n iPad, maar een USB-aansluiting voor externe accessoires ontbreekt. Dat is niet helemaal waar, ik weet het, er is tenslotte een Camera Connection Kit beschikbaar. Dit witte blokje aan de iPad-connector schenkt een USB-poort voor het aansluiten van een digitale fotocamera. Maar dat is het dan ook, een USB-poort om foto’s naar de iPad te kopiëren. De verloopstekker is niet bedoeld voor een externe harde schijf.

Daar komt vandaag verandering in. Ene Max Shay is het gelukt om met de Spirit jailbreak en de Camera Connection Kit een externe harde schijf aan te sluiten op de iPad. Om dit foefje mogelijk te maken heb je tevens een split-USB-kabel en een Mac nodig. De Mac heb je vast al staan, de kabel wordt standaard geleverd bij menig externe (draagbare) harde schijf.

Deze USB-kabel met dubbele aansluiting is nodig om de schijf van voldoende stroom te voorzien. De Mac fungeert als externe voeding voor de schijf, dus moet er een stekker in de Mac. De andere stekker gaat in de iPad voor het dataverkeer.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Een paar regeltjes in de Terminal invoeren en de iPad is dikke vriendjes met de externe schijf. Met het verloopstekkertje, extra Mac en de USB-kabel is het wel een rommeltje, maar het kan! De opstelling van Shay mag dan niet ideaal zijn, het bewijst wel dat Apple extra functies van de iPad bewust achter houdt.

Voor de complete uitleg wijs ik je door naar de website van Max Shay

Externe harde schijf aan je iPad. Een rommeltje, maar het werkt.