Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Microsoft Office heeft nu ondersteuning voor de Touch Bar

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Touch Bar PowerPoint


Lees verder na de advertentie

De Touch Bar op de nieuwe MacBook Pro werkt sinds deze week ook in combinatie met Microsoft Office. In de programma’s Word, Excel, PowerPoint en Outlook kun je vanaf nu werken met de Touch Bar, zo is te lezen op het blog van Office.

Touch Bar Excel

Microsoft Office Touch Bar

In Word activeer je met de Touch Bar de ‘Word Focus Mode’. Hierbij zie je alleen het document op je scherm, en verhuizen de belangrijkste gereedschappen naar de Touch Bar. In PowerPoint bewerk je met de TouchBar gemakkelijk grafische elementen. Ook tijdens het presenteren komt de Touch Bar van pas: dan zie je thumbnails van je dia’s en de verstreken tijd in beeld. In Excel heb je via de Touch Bar onder meer snel toegang tot de formules die je onlangs hebt gebruikt. In Outlook bevat de Touch Bar opties om sneller een mail te verzenden en om je agenda te beheren. Ook kun je je snel aanmelden voor een Skype for Business-vergadering.

MacBook Pro met Touch Bar

Eind vorig jaar verscheen de MacBook Pro met Touch Bar. De Touch Bar is een langwerpig aanraakscherm op de plek van de functietoetsen. De virtuele knoppen die je erop vindt, passen zich aan aan het programma waarmee je bezig bent. Aanvankelijk waren het natuurlijk vooral Apple’s eigen programma’s die gebruikmaakten van de mogelijkheden van de Touch Bar. Beetje bij beetje volgen nu ook de programma’s van ontwikkelaars buiten Apple om. Al tijdens de keynote rondom de MacBook Pro met Touch Bar, werd aangekondigd dat het Office-pakket ondersteuning zou krijgen.

Om te updaten open je de betreffende programma’s, tik je in het menu op ‘Help’, gevolgd door ‘Controleer updates’.


kooptip