Terug naar Zo werkt Siri op de Mac met macOS Sierra
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo werkt Siri op de Mac met macOS Sierra

Door Sven Lamers22 september 2016 14:132 min. leestijd0

Heb je een iPhone of iPad? Dan heb je vast al kennis gemaakt met Siri, Apple’s spraakassistent die allerlei taken van je overneemt. In macOS Sierra maakt Siri zijn debuut op de Mac. Siri neemt je veel werk uit handen: tijd om het gesprek aan te gaan met Siri op de Mac!

1. Waar vind je Siri?

Siri op de Mac

Siri vind je als icoontje in het Dock en rechtsboven in de menubalk. Het is een cirkeltje met gekleurde geluidsgolven. In ‘Systeemvoorkeuren>Siri’ stel je een sneltoets in.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Wat kun je Siri op de Mac vragen?

Siri op de Mac

Start nu Siri. Rechtsboven verschijnt een zwart venstertje dat naar je luistert. Als je even niets zegt, geeft Siri na korte tijd suggesties wat je hem zoal kunt vragen. Handig voor het begin.

3. Wat voor weer wordt het?

Siri op de Mac

Klik op de microfoon onder aan het venster en stel je vraag. Begin simpel en vraag wat voor weer het wordt. Vervolgens krijg je van Siri het weerbericht voor je locatie.

4. Systeemvoorkeuren aanpassen

Siri op de Mac

Siri kan systeemvoorkeuren aanpassen. Vraag hem bijvoorbeeld om het scherm lichter te maken. Dat doet hij keurig voor jou, daarna kun je het nog zelf finetunen.

5. Communicatie

Siri op de Mac

Contact leggen met anderen? Zeg ‘FaceTime Laura’ en zij wordt gebeld. Of laat Siri een bericht of mail sturen. Zeg naar wie, dicteer je boodschap en verstuur – alles met je stem.

6. Omrekenen

Siri op de Mac

Nog een handige functie van Siri is het omrekenen van verschillende waardes en valuta. Heb je je ooit gevraagd of eetlepels een liter is? Siri weet het antwoord, namelijk zo’n 68.

7. Van internet

Siri op de Mac

Op algemene kennisvragen geeft Siri meteen het goede antwoord. Is iets niet meteen duidelijk, dan zoekt Siri bij zoekmachine Bing op internet. Wil je googlen, dan moet je dat specifiek zeggen.

8. Bestanden

Siri op de Mac

Siri kan ook naar bestanden zoeken, zowel op internet als op je Mac. Zoek bijvoorbeeld naar documenten van de afgelopen twee weken en je sleept ze vanuit Siri zo in een mail.

9. Naar berichtencentrum

Siri op de Mac

Heb je zo’n zoekopdracht vaker nodig? Druk dan op het plusje rechtsboven in het witte vak en je voegt het Siri-resultaat toe aan je Berichtencentrum. De resultaten worden hier altijd geüpdatet.

Meer weten?

Deze workshop is afkomstig uit onze special Mac voor Beginners – editie macOS Sierra. Alles weten over macOS Sierra? Bestel de special dan nu in onze webshop.

Mac voor Beginnners – editie macOS Sierra

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »

Praat mee!

avatar