Terug naar Zo werkt Berichtencentrum in OS X Yosemite
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo werkt Berichtencentrum in OS X Yosemite

Door Jelle Mol30 januari 2015 10:573 min. leestijd0

In het Berichtencentrum worden alle meldingen van programma’s als Agenda en Safari verzameld, maar je hebt er via widgets ook direct toegang tot weersinformatie en iTunes. Bij elke update van OS X heeft het Berichtencentrum nieuwe functies gekregen. In deze workshop leggen we uit wat je er in OS X Yosemite allemaal mee kunt.

Deze en vele andere workshops vind je in Mac voor Beginners Yosemite.

1. Berichtencentrum openen

Berichtencentrum openenWaarschijnlijk staan er al een aantal meldingen in je Berichtencentrum. Klik op de knop geheel rechts op de menubalk. Het bureaublad schuift naar links en het berichtencentrum komt tevoorschijn. Als je een trackpad hebt, kun je het Berichtencentrum ook openen door met twee vingers naar links te vegen vanaf de rechterrand van je trackpad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Items

Berichtencentrum itemsMeldingen worden gecategoriseerd op de programma’s waar ze vandaan komen. Klik op een melding om het programma te openen. Klik op de ‘x’ om alle bijbehorende meldingen te verwijderen. De voorkeuren voor meldingen kun je instellen via Systeemvoorkeuren in het paneel ‘Berichtgeving’.


3. Meldingen van websites

Meldingen websitesOok websites kunnen Berichtencentrum-meldingen sturen, zoals nos.nl als er belangrijk nieuws is. Als je zo’n website bezoekt, krijg je meteen de vraag of je meldingen toestaat of niet. Deze meldingen zijn later altijd aan te passen of te verwijderen vanuit ‘Systeemvoorkeuren>Berichtgeving’.

4. Overzicht van vandaag

Overzicht van vandaag BerichtencentrumNieuw in Yosemite is de weergave Vandaag. Hier vind je allereerst de datum en een overzicht van de agenda van vandaag.


5. Herinneringen

Herinneringen in BerichtencentrumScrol je verder naar beneden, dan vind je onder meer je Herinneringen, die je als je ze voltooid hebt gewoon kunt afvinken in Berichtencentrum. Dit soort interactieve widgets zijn nieuw in OS X Yosemite.


6. Weer in Berichtencentrum

Weer in BerichtencentrumHet weerbericht wordt bepaald op je huidige locatie. Lukt dit niet of wil je meer plaatsen toevoegen? Klik dan op het i’tje naast ‘Weer’, kies ‘Voeg toe’ en typ de plaats in. Klik op een locatie om het weerbericht uit te vouwen of in te klappen.

7. Berichtencentrum aanpassen

Berichtencentrum aanpassenJe kunt zelf bepalen wat je in Vandaag allemaal wel en niet wilt zien. Klik onderin op de knop ‘Wijzig’ (of ‘x nieuw’) om het venster uit te schuiven. Rechts verschijnen extra opties.


8. Widgets

Widgets BerichtencentrumGebruik de plussen en minnen om bijvoorbeeld Aandelen weg te halen en een rekenmachine of wereldklok toe te voegen. Programma’s die je installeert kunnen hier ook widgets plaatsen. Kijk ook eens naar de widget ‘Sociaal’. Hiermee kun je razendsnel berichten plaatsen op LinkedIn, Facebook en Twitter. En net nieuw: de iTunes-widget.


9. Ordenen

Widgets ordenenJe kunt de volgorde van de widgets bepalen door op de titelbalk van een widget te klikken en hem te verslepen. Je kunt ze op deze manier ook toevoegen of verwijderen uit Berichtencentrum.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar