Terug naar Fleur je berichten op in iOS 10
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Fleur je berichten op in iOS 10

Door Laura Grootaarts14 september 2016 08:012 min. leestijd4

Heb je iOS 10 inmiddels gedownload? Neem eens een kijkje in de app Berichten, want die heeft een hoop nieuwe mogelijkheden. In deze workshop maak je kennis met de zoekmachine voor emoji’s, diverse effecten en de iMessage App Store. Want een berichtje met bijvoorbeeld een felicitatie wordt véél vrolijker met een scherm vol vrolijke ballonnen en confetti!

1. Zoekmachine voor emoji

Berichten in iOS 10

Typ je bericht en tik op het lachebekje naast de spatiebalk. Woorden waarvan een emoji bestaat, worden oranje. Tik erop en ze veranderen in emojitekens.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

2. Tapback

Berichten in iOS 10

Een berichtje supersnel beantwoorden? Houd je vinger wat langer op een tekstbubbel en er verschijnen verschillende emoties die je achter het berichtje kunt plakken.

3. Bericht met effect

Berichten in iOS 10

Je tekstballon op een leuke manier laten verschijnen op het scherm van de ontvanger? Typ je bericht en houd de verzendknop langer of harder ingedrukt om te kiezen uit effecten.

4. Bericht met nóg meer effect

Berichten in iOS 10

Een nog spectaculairder effect? Tik dan bovenin op ‘Scherm’. Veeg naar rechts om de verschillende effecten te zien: het hele scherm vol confetti, vuurwerk of vallende sterren! Apple laat je zien hoe het werkt:


https://twitter.com/AppleSupport/status/781599750139195392

5. Teken je bericht

imessage-ios-10-berichten-5

Ben je een tekentalent, dan kun je je bericht ook schetsen. Tik op het hartje, kies een kleur en leef je uit. De ontvanger ziet de tekening ontstaan op zijn scherm.

6. Apps van derde partijen

Berichten in iOS 10

Ook andere ontwikkelaars maken apps die werken met Berichten. Zoals stickers en bewegende plaatjes om je berichtjes op te  fleuren. Je vindt ze onder het App Store-icoon. Lees ook ons bericht over de nieuwe iMessage App Store.

Meer weten?

Deze workshop is afkomstig uit het Grote iPad & iPhone boek, waarin je nog veel meer van dit soort workshops vindt over alles wat met iOS 10 te maken heeft. En vergeet je niet aan te melden voor onze nieuwsbrief: je krijgt dan een miniboekje waarin de belangrijke iOS 10-functies worden uitgelegd van ons cadeau.

Het grote iPad & iPhone boek: iOS 10-editie

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jantje
Lezer
Jantje

Klopt het dat ik met mijn 5s minder functies heb zoals vuurwerk etc?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Lijkt erop dat je gelijk hebt, ik heb zelf ook een wat oudere iPhone en daarbij werkt het niet. Berichten verzenden niet, ontvangen ook niet (dan krijg ik een bericht waarbij staat dat het met vuurwerk verzonden is). Ik zal het artikel aanpassen.

isis
Lezer
isis

ik heb een iPhone 6s, dus een van de nieuwste, maar ik kan ook geen vuurwerk of ballonnen sturen..

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Hoi Isis, het zou op jouw iPhone wel moeten werken. Er kan een schakelaartje verkeerd staan, waardoor je deze functie per ongeluk hebt uitgezet: Instellingen>Algemeen>Toegankelijkheid>Verminder beweging mag niet op groen staan, want dan zie je inderdaad niets.