Terug naar Zo gebruik je WhatsApp voor Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo gebruik je WhatsApp voor Mac

Door Laura Grootaarts11 augustus 2016 11:562 min. leestijd2

Sinds kort is WhatsApp beschikbaar als Mac-app. Dat betekent dus dat je niet meer in een tabblad van Safari hoeft te werken, maar gewoon een programma in je Dock en in je Cmd+Tab-overzicht hebt staan. Grijp niet meer naar je iPhone tijdens het werken – ontvang en verstuur je appjes gewoon via het Mac-programma! Wij leggen je uit hoe het werkt.

1. Installeer WhatsApp voor Mac

WhatsApp voor Mac

Open Safari en ga naar whatsapp.com. Ga bovenin naar ‘Downloaden’ en klik op ‘Download voor Mac OS X’. Open de Finder-map Downloads en sleep WhatsApp naar de map Programma’s.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. De app openen

WhatsApp voor Mac

Open het programma en je ziet een QR-code. Open WhatsApp ook op je iPhone, ga daar naar ‘Instellingen>WhatsApp Web>Scan QR-code’. Scan de code op je Mac-scherm en de twee worden gekoppeld.

3. Complete historie

WhatsApp voor Mac

Op de Mac zie je nu alle WhatsApp-gesprekken die je ook op je telefoon hebt staan. Blader in de lijst door al je (groeps)gesprekken, of gebruik de zoekbalk linksboven om die te zoeken.

4. Typen of praten

WhatsApp voor Mac

Een berichtje typen kan onder in het tekstvenster. Ook gesproken berichten worden ondersteund: houd de microfoon ingedrukt. Met de groene en rode knop verstuur je dit, of toch maar niet.

5. Emoji’s typen

WhatsApp voor Mac

Tik op de smiley links naast het invoervenster om emoji’s te verzenden. Je hebt hier de beschikking over dezelfde emoji’s als in iOS. Houd een emoji ingedrukt voor de huidskleur-varianten.

6. Bijlagen versturen

WhatsApp voor Mac

Via de paperclip rechtsboven voeg je foto’s, video’s of documenten toe en maak je foto’s met de camera van je Mac. Nog handiger is echter om een bestand gewoon naar het WhatsApp-gesprek te slepen.

7. Chats dempen

WhatsApp voor Mac

Via het v’tje rechtsboven geef je de gespreksopties weer, zoals wie er in een groep zitten. Ook ideaal voor groepsgesprekken is de mogelijkheid die voor 8 uur, 1 dag of 1 week te dempen.

8. Contacten bekijken

WhatsApp voor Mac

Een nieuw gesprek start je met het vierkant met de pen linksboven. De contactenlijst die je ziet, toont alle mensen in jouw app Contacten (op je iPhone of in iCloud) die WhatsApp hebben.

9. Afmelden

WhatsApp voor Mac

Moet je de Mac delen met anderen? Kies dan ‘Archief>Afmelden’. Jouw WhatsApp-account wordt weer afgemeld op de Mac en een ander kan met een gerust hart inloggen.

Meer van dit soort workshops lees je in iCreate 80. Koop het blad in de winkel of bestel het via onze webshop.

iCreate 80

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jaapkop
Lezer
Jaapkop

Ik zou whatsapp ook wel graag op mijn MacBook willen hebben. Maar op mijn iPhone 4 – iOS 7.1.2 is bij Instellingen geen WhatsApp Web te vinden. Dus ook geen QR-code. Dus ook geen whatsapp op de Mac.
Wellicht werkt dit alleen bij latere iPhones met minimaal iOS 8?
Ik vond in de tekst zo gauw geen beperking.

Eveline
Lezer
Eveline

Als ik een foto krijg opgestuurd via de whatsapp op de Mac, waar kan ik die foto dan terug vinden of opslaan op de Mac?