Terug naar Zet je portfolio op dvd met iDVD
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zet je portfolio op dvd met iDVD

Door Redactie iCreate7 augustus 2010 10:123 min. leestijd0

Toon een portfolio van je fotografische talenten met iDVD.

Een portfolio-dvd is een perfect hulpmiddel om je creatieve talenten op een indrukwekkende manier aan vrienden of potentiële opdrachtgevers te laten zien. Je kunt er video’s, foto’s en muzieknummers op zetten en met de thema’s van iDVD maak je er een gelikte presentatie van. Voor video’s en foto’s beheerst iDVD alle fijne kneepjes, alleen muziek kan wat lastiger zijn. Daarom is het eenvoudiger om muzieknummers elk afzonderlijk in een eigen iMovie-project op te nemen. Je kunt dan een van de meegeleverde achtergronden net zo lang weergeven als de muziek duurt, waarna je het nummer zelf als soundtrack aan de ‘film’ toevoegt. Hierna kun je elke film eenvoudig naar de mediakiezer delen, zodat hij voor iDVD toegankelijk is.

1: Kies een thema
Open een nieuw iDVD-project en selecteer een van de aanwezige thema’s. Begin met het thema ‘Lijnen’. Klik op de knop ‘Media’ om de mediakiezer te openen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


2: Vul de effectgebieden
Klik op de knop voor het bewerken van effectgebieden, ga naar de mediakiezer en sleep er video’s of afbeeldingen naartoe. Voeg een mp3 toe als soundtrack voor het menu.


3: Voeg een submenu toe
Klik op de plusknop (linksonder) en kies ‘Voeg submenu toe’ . Klik op aldus ingevoegde knop ‘Mijn submenu’ en selecteer in de uitklapmenu’s een lettertype, -stijl en -grootte.


4: De dupliceerknop
Druk nu op Cmd+D om de knop met opmaak en al te dupliceren. Herhaal dit nog een keer zodat je drie knoppen hebt en wijzig hun knoptitels in respectievelijk ‘Video’, ‘Fotografie’ en ‘Muziek’.


5: Films toevoegen
Dubbelklik op het submenu ‘Video’, verander de indeling, klik vervolgens op de plusknop en kies ‘Voeg film toe’. Sleep daarna een film vanuit de mediakiezer op de knop.


6: Een diavoorstelling toevoegen
Ga terug naar de hoofdpagina en dubbelklik op het submenu ‘Fotografie’. Selecteer eventueel een nieuw thema, klik dan op de plusknop maar kies nu ‘Voeg diavoorstelling toe’ en geef de knop een nieuwe titel.


7: Een diavoorstelling samenstellen
Dubbelklik op de knop voor het bewerken van een diavoorstelling. Selecteer je afbeeldingen op de tab ‘Foto’s’ van de mediakiezer en sleep ze naar het hoofdvenster.


8: Een soundtrack toevoegen
Vanaf de tab ‘Audio’ voeg je een soundtrack toe aan je diavoorstelling en daarna druk je op Return. Herhaal deze procedure voor alle diavoorstellingen die je hebt en ga daarna terug naar het hoofdmenu.


9: Muzieknummers toevoegen
Dubbelklik op het menu ‘Muziek’ en geef de pagina een nieuw thema. Selecteer op de tab ‘Films’ de nummers die je hebt voorbereid en sleep ze op de pagina.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar