Terug naar Zet je financiën in een diagram met Numbers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zet je financiën in een diagram met Numbers

Door Redactie iCreate23 oktober 2010 11:443 min. leestijd0

Een spreadsheet is een handig middel om je geldstromen bij te houden, maar die cijfers worden nog inzichtelijker als je ze in een diagram zet.

In iCreate 16 hebben we gezien hoe je met Numbers je budget kunt bewaken. Deze keer richten we ons op het maken van diagrammen waaraan je in een oogopslag ziet waar je geld naartoe verdwijnt. Met diagrammen of grafieken krijg je veel gemakkelijker en veel intuïtiever inzicht in cijfermatige gegevens dan met blind gestaar naar lange rijen en kolommen met getallen.

In deze workshop vertellen we hoe je de juiste informatie genereert voor het diagram dat je nodig hebt en hoe je daaraan gegevens koppelt, zelfs als die gegevens op een apart werkblad zijn opgeslagen.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

1: Een lege tabel
Als je voor elke uitgavenpost een aparte tabel hebt gemaakt, moet je die informatie in één tabel verzamelen. Kies ‘Voeg in>Tabel>Normaal’.


2: Subtotalen verzamelen
Geef de rijen de namen van de verschillende uitgavenposten. Voor elke rij typ je in een kolom rechts van de naam ‘=’ en vervolgens klik je op het totaal van de bijbehorende tabel.


3: Het diagram
Markeer alle subtotalen uit je subtotalentabel (je kunt de subtotalen uit de afzonderlijke tabellen immers niet tegelijk markeren) en kies ‘Voeg in>Diagram>3D-cirkel’.


4: Knippen uit het ene werkblad
Maak een nieuw werkblad via ‘Voeg in>Werkblad’. Verwijder de lege tabel. Ga terug naar het vorige werkblad, selecteer het zojuist gemaakte diagram en kies ‘Wijzig>Knip’.


5: Plakken in het andere
Selecteer het tweede werkblad en kies ‘Wijzig>Plak’. Het geplakte diagram is nog steeds aan de gegevens gekoppeld. Wijzig je die, dan wijzigt het diagram automatisch mee.


6: Inkomsten en uitgaven
Om een taartdiagram te maken van het geld dat je ‘over’ hebt, maak je in het eerste werkblad een tabel met je inkomsten en het subtotaal van al je uitgaven.


7: Overgebleven bedrag
Gebruik een derde cel om het verschil tussen de bedragen uit stap 6 te berekenen. Markeer zowel de uitkomst als het totaal van de uitgaven en maak met deze cijfers nog een diagram.


8: Geef titels een nieuwe naam
Verplaats het diagram naar het tweede werkblad. Wil je de titel van een diagram wijzigen (momenteel zal dat Diagram 1 en Diagram 2 zijn), klik er dan drie keer op om hem te selecteren.


9: Het eindresultaat
Je ziet nu in een oogopslag aan het ene diagram waar je geld is gebleven, terwijl het andere diagram laat zien hoeveel je over hebt.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar