Terug naar Woordenboek installeren op Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Woordenboek installeren op Mac

Door Sven Lamers3 maart 2015 09:102 min. leestijd0

Het Woordenboek van OS X is wellicht een van de meest onderschatte programma’s van het besturingssysteem. Je zoekt binnen seconden naar begrippen en woorden, en het werkt zelfs offline. Standaard bevat Woordenboek slechts drie verschillende naslagwerken: het Prisma woordenboek Nederlands, het Apple Woordenboek en Wikipedia. Het is echter ook mogelijk om woordenboeken van derden te installeren.  In deze workshop laten we zien hoe je een nieuw woordenboek installeert, in dit geval Nederlands-Engels.

1. Woordenboek op Mac

Woordenboek MacOpen het programma Woordenboek. Zoals je ziet in de bovenbalk zijn de drie standaardwoordenboeken geactiveerd. Daar gaan we iets aan doen.


2. Nieuwe woordenboeken toevoegen

Extra woordenboeken MacGa naar de Voorkeuren via Cmd+, en vink hier de Woordenboeken aan die je wilt activeren. Pas de volgorde aan door de woordenboeken met de muis te verslepen. In deze lijst vind je standaard het grote Oxford Dictionary of English en vertaalwoordenboeken als Engels-Spaans.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


3. Extra woordenboeken

Woordenboek zoekenZoek op internet naar een geschikt woordenboek met de extensie ‘dictionary’. Deze zijn gemakkelijk te vinden als je naar ‘Dictionary OS X’ googelt. Bij de workshopbestanden vind je een vertaalwoordenboek Nederlands-Engels.

4. Woordenboek installeren

Woordenboek installerenOm het gedownloade woordenboek te installeren, open je je thuismap in Finder, houd je Alt ingedrukt en ga je naar ‘Ga>Bibliotheek’. Zoek de map ‘Dictionaries’ en zet het bestand erin.


5. Naam wijzigen

Naam woordenboek wijzigenActiveer het woordenboek net als in stap 2 en het verschijnt in de bovenbalk. Voor een beter overzicht, kun je de naam van een woordenboek in deze balk aanpassen. Ctrl-klik erop en kies ‘Wijzig label’.


6. Symbolen typen

Symbolen typenDe grijze menubalk wordt veel overzichtelijker als je in de labels emoji-symbolen (zoals vlaggen) gebruikt. Deze voeg je toe via het ‘Tekens’-venster dat verschijnt via Ctrl+Cmd+spatie. Onder het auto-icoontje vind je een aantal vlaggetjes. Je kunt deze symbolen ook combineren met tekst.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar