Terug naar Wijzigingen bijhouden in Pages
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Wijzigingen bijhouden in Pages

Door Redactie iCreate5 augustus 2014 12:003 min. leestijd0

Als je je tekst in Pages laat corrigeren, is het handig als je corrector de functie ‘wijzigingen bijhouden’ inschakelt. Zo kun jij achteraf alle correcties doorlopen en ze één voor één accepteren of negeren.

Deze workshop verscheen eerder in iCreate 58.

Het is altijd verstandig om een tekst door iemand anders door te laten lezen. Je kent je eigen tekst namelijk zo goed dat je blind bent geworden voor de mogelijke fouten: je leest wat er moet staan, in plaats van wat er daadwerkelijk staat. Een ander haalt deze fouten er waarschijnlijk zo uit en kan bovendien aangeven of de tekst duidelijk is en waar er verbeteringen mogelijk zijn. Pages heeft hiervoor een handige functie: ‘Houd wijzigingen bij’.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Pages wijzigingen bijhouden1 Houd wijzigingen bij

Open het tekstdocument dat je wilt bewerken in Pages. Ga naar ‘Wijzig>Houd wijzigingen bij’ en er verschijnt een extra werkbalk onder de knoppenbalk.


 

Pages wijzigingen werkbalk2 Werkbalk

In de werkbalk staat een schuif waarmee je het bijhouden kunt pauzeren. Klik op het tandwiel ernaast voor meer opties, zoals het toewijzen van een kleur of om het bijhouden van wijzigen weer uit te schakelen.


 

Pages tekst corrigeren3 Tekst corrigeren en wijzigen

Breng een wijziging aan in de tekst. Je ziet de tekst die jij toevoegt met een andere kleur weergegeven en in de kantlijn verschijnt een streepje voor de wijziging. Het bijhouden van wijzigingen geldt alleen voor tekst; het aanpassen van afbeeldingen wordt niet gedocumenteerd.

Pages tekst wissen4 Wissen van tekst

Als je tekst wist, blijft die staan met een streep erdoor. Wil je deze tekst niet zien, maar alleen een markering in de kantlijn dat de tekst gewist is? Klik op het tandwiel in de wijzigingenbalk en kies ‘Markeringen zonder verwijderingen’.


 

Pages markeringen en opmerkingen5 Markeringen en opmerkingen

Je kunt ook opmerkingen maken. Selecteer een stuk tekst, klik op het plusje in de wijzigingenbalk en typ je opmerkingen. Voor een arcering zonder opmerking kies je de knop met het pennetje.


 

Pages onzichtbare wijzigingen6 Onzichtbare wijzigingen

Van al die doorgestreepte en gekleurde tekst wordt je tekst niet overzichtelijk. Kies onder het tandwiel dan ‘Definitief’ om de wijzigingen onzichtbaar te maken. Ze worden nog wel gewoon bijgehouden en de originele auteur kan jouw wijzigingen gewoon terugzien.

Pages tekst controleren7 Controleren

Als de tekst is nagekeken hoef je niets apart te doen. De ontvanger ziet de wijzigingen net als jij. Door er met de muis boven te gaan staan, kan hij of zij de wijzigingen accepteren of verwerpen.


 

Pages wijzigingen accepteren8 Wijzigingen accepteren of verwerpen

Via de pijltjes in de wijzigingenbalk kun je één voor één door de wijzigingen wandelen. Je krijgt dan informatie wat er wanneer en door wie is gedaan. Accepteer of verwerp ze met de knoppen in de balk en je gaat automatisch naar de volgende.


 

Pages wijzigingen tegelijk accepteren9 Alle wijzigingen tegelijk

Geloof je het wel en wil je alle wijzigingen in één keer accepteren of verwerpen? Klik op het tandwiel en kies tussen beide opties.

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar