Terug naar Weer-app iPad verdwenen: hoe dan?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Weer-app iPad verdwenen: hoe dan?

Door Laura Grootaarts19 januari 2022 15:142 min. leestijd0

Je zoekt, en kunt hem maar niet vinden: de Weer-app op je iPad. Je vindt hem op geen van je thuisschermen, niet in de appbibliotheek en ook al niet via de zoekfunctie Spotlight. De Weer-app op je iPad is verdwenen, en je hebt geen idee hoe dat kan.

Weer widget

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Weer-app iPad verdwenen, ook uit de App Store?

Misschien denk je: ik heb de Weer-app op de iPad per ongeluk verwijderd. Als je een standaard-app van Apple verwijdert, kun je hem altijd opnieuw downloaden in de App Store. Maar tussen alle duizenden weer-apps in de App Store, schittert die van Apple door afwezigheid. Wat is er aan de hand?

iPad heeft deze app niet

Het antwoord is heel eenvoudig: de Weer-app van Apple is er niet voor je iPad. Hij is er uitsluitend voor de iPhone. Niemand weet eigenlijk goed waarom de Weer-app er nooit voor de iPad geweest is. Hetzelfde geldt overigens voor de app Rekenmachine: ook die is er alleen maar voor de iPhone, en kun je op de iPad niet terugvinden in de App Store.

Verwarrend: wel een Weer-widget voor iPad

Widget verslepen

Wat het extra verwarrend maakt, is dat de iPad wel een Weer-widget heeft. Een widget is doorgaans het verlengde van een app, dus logisch dat je dan concludeert dat de Weer-app zich ergens op je iPad verscholen houdt. Je voegt de widget als volgt toe:

  • Houd je vinger wat langer op het scherm, totdat de app-icoontjes gaan wiebelen.
  • Tik linksboven op het plusje.
  • Tik in het overzicht op de Weer-widget.
  • Kies een formaat en voeg toe.
  • Sleep de widget naar de plek waar je hem hebben wilt.
  • Tik op Gereed.

Zo kun je dus toch supersnel het weer checken op je iPad. Ook aan de widget kun je trouwens merken dat de Weer-app ontbreekt. Tik je op de iPad op de widget, dan opent de website weather.com. Tik je op de iPhone op dezelfde widget, dan ga je naar de bijbehorende app.

Weersinfo checken

Overigens is er nog een plek op je iPad waar het weerbericht verstopt zit. In de app Kaarten zie je op de plattegrond een pictogram met daarin heel globaal het weerbericht. Houd je vinger wat langer op dit icoontje voor een wat uitgebreider weerbericht. Ook via de zoekfunctie Spotlight kun je zoeken naar het weer.

 

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar